Formule 1

Valtteri Bottas: "Qua upgrades hebben we een kleine stap gemaakt"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 mei 2024 13:55

Stake F1 Team KICK Sauber verlaat de eerste race van de Europese kalender zonder punten op zijn naam. Valtteri Bottas maakte gebruik van verschillende strategieën door vroeg te pitten en over te schakelen op harde compound banden. Op een circuit waar inhalen moeilijk is en met een lange pitstraat, kreeg Valtteri in de slotfase last van verslechterde banden en kwam op P18 over de finish. De focus ligt nu op de GP van Monaco in het prinsdom van Monte Carlo.

Valtteri Bottas

“Het was een vrij rustige middag voor mij. We probeerden iets anders met mijn strategie, in tegenstelling tot die van Zhou, en stopten vroeg. Het was goed om het te proberen, want het werkte goed voor het grootste deel van de race, hoewel de tweede stint iets te lang duurde en mijn banden het uiteindelijk begaven in de laatste tien ronden. Het zou altijd een beetje moeilijk worden om vooruitgang te boeken op zo'n smalle baan, vooral omdat onze startpositie niet ideaal was."

"Qua upgrades hebben we hier een kleine stap gemaakt en we hadden wat meer van ons potentieel in de kwalificatie kunnen realiseren als de omstandigheden van zaterdag er niet waren geweest, maar we moeten natuurlijk nog meer verbeteren om echt mee te kunnen doen om de punten, zoals we hebben gezien bij onze belangrijkste concurrenten. Het team werkt op de fabriek hard aan de volgende set nieuwe onderdelen, die de komende races geïmplementeerd moeten worden. We hebben ook iets specifieks voor Monaco - dat is natuurlijk een race op zich, waar alles draait om kwalificatie - het is belangrijk om dat goed te doen, om een goede kans te maken op punten in het Prinsdom.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS