Formule 1

Valtteri Bottas: "Het lijkt erop dat we er beter voorstaan dan in Monaco"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 juni 2024 13:44

Stake F1 Team KICK Sauber vocht tegen de omstandigheden op een verregende vrijdag in Montreal. Zware regen beperkte veel van het rijden in de eerste training, maar Valtteri Bottas kon in de tweede training meer betekenisvolle ronden rijden. Omdat het in de tweede helft van de laatste sessie van de dag opnieuw regende, moet er nog veel worden voorbereid voor de laatste training van zaterdag.

Valtteri Bottas


"Het lijkt erop dat we er beter voorstaan dan in Monaco, wat natuurlijk bemoedigend is voor het komende weekend", zei Bottas in een reactie op zijn vrijdag in Montreal. "De regen had invloed op beide sessies, wat betekende dat elke keer dat we de baan op gingen, het in andere omstandigheden was en we op andere banden stonden. Dat maakte het lastiger om het gedrag en de prestaties van de auto in detail te bekijken."

"Toch is het gevoel in de auto positief en we hebben een behoorlijk aantal ronden kunnen rijden tijdens VT2, waardoor we belangrijke gegevens hebben verzameld waar wij en het team in Hinwil 's nachts mee aan de slag kunnen. Met wisselende weersvoorspellingen is het belangrijk om tijdens de kwalificatie volledig op de auto te vertrouwen en hem tot het uiterste te drijven, ongeacht de omstandigheden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS