Formule 1

Valentino Rossi spreekt van "geweldige kans" als nieuwste aanwinst als fabriekscoureur van BMW M Motorsport

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 december 2022 19:25

MŁnchen - De fabrieksploeg van BMW M krijgt er voor het seizoen 2023 een bekend 21ste lid bij. Valentino Rossi (ItaliŽ) en BMW M Motorsport zijn met BMW M Team WRT een fabrieksverbintenis aangegaan die verder gaat dan de vorige week aangekondigde raceoptredens. De negenvoudig wereldkampioen motorracen, die in de herfst van 2021 zijn langdurige, succesvolle carriŤre op twee wielen beŽindigde, zal volgend jaar deelnemen aan de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS en de Bathurst 12 Hour in de BMW M4 GT3 - en zal ook beschikbaar zijn voor verdere race- en testoptredens in racewagens van BMW M Motorsport.

Valentino Rossi BMW M Motorsport

"Valentino Rossi behoeft geen introductie. Als een van de meest succesvolle motorcoureurs aller tijden heeft hij geschiedenis geschreven. Zijn successen op het circuit en zijn persoonlijkheid hebben hem terecht tot een levende legende gemaakt", aldus Andreas Roos, hoofd van BMW M Motorsport. "Maar Valentino heeft bewezen dat hij ook een uitstekende racer op vier wielen is. Hij heeft laten zien dat autoracen zijn tweede autosporthuis is geworden, en hij brengt al zijn passie, vaardigheden en inzet mee naar dit nieuwe hoofdstuk van zijn carriŤre. Het is fantastisch dat Valentino volgend jaar onze BMW M Motorsport familie komt versterken als nieuwe fabrieksrijder. We kijken er echt naar uit om samen te werken - welkom aan boord Vale!"

Valentino Rossi

"Ik ben erg trots om een officiŽle BMW M-fabriekscoureur te worden en het is een geweldige kans," zei Rossi. "Vorig jaar ben ik serieus begonnen met autoracen en ik heb mijn eerste seizoen afgesloten met het WRT-team met wie ik het erg goed kon vinden en ik ben erg blij dat het WRT-team BMW M Motorsport als nieuwe partner heeft gekozen. Ik heb de BMW M4 GT3 al twee keer kunnen testen en het gevoel met de auto is erg goed. Ik denk dat we volgend seizoen competitief kunnen zijn. BMW M Motorsport heeft me ook de kans gegeven om volgend jaar met twee heel sterke rijders te racen, Maxime Martin en Augusto Farfus. Ik moet nog veel leren en verbeteren, maar ik hoop dat ik de taak aankan en snel genoeg ben om te vechten tijdens de raceweekends."

Valentino Rossi

Valentino Rossi, de zoon van voormalig motorcoureur Graziano Rossi vierde zijn eerste wereldtitel in de 125cc klasse in 1997. Valentino volgde dit op met de titel in de 250cc-klasse twee jaar later. In 2000 promoveerde hij naar de hoogste Grand Prix-categorie van dat moment, de 500cc-klasse, waar hij in 2001 tot wereldkampioen werd gekroond. Deze categorie werd het jaar daarop vervangen door de MotoGP, en Rossi bleef de maatstaaf. Tegen 2005 had hij nog eens vier wereldtitels aan zijn collectie toegevoegd, en titel acht en negen volgden in 2008 en 2009. Rossi bleef daarna regelmatig strijden om de wereldtitel. The Doctor' zet zich ook al lang in voor de ontwikkeling van jongeren met zijn VR46 Rider Academy - een 'school' die jonge Italiaanse rijders helpt met als doel ze naar de MotoGP te brengen.

Valentino Rossi

Rossi nam ook al vroeg deel aan tests in verschillende racewagens - waaronder een Formule 1 Ferrari en Mercedes. Er waren ook starts in de Monza rally (ITA) in 2009, evenals twee races in het World Rally Championship, een in 2006 in Nieuw-Zeeland en een in 2009 in Wales. In 2019 nam Rossi deel aan een endurancerace in Abu Dhabi (VAE). Nadat Rossi zich na de seizoensfinale in 2021 terugtrok uit de actieve motorracerij, begon hij aan een nieuw hoofdstuk in de autoracerij. In het seizoen 2022 kwam hij met Team WRT uit in de GT World Challenge Europe.

Valentino Rossi

In het nieuwe jaar zal hij in die raceserie en in de enduranceklassieker op Bathurst in AustraliŽ aan de zijde van zijn BMW M-fabriekscoureurs Maxime Martin (BEL) en Augusto Farfus (BRA) uitkomen. Zijn status als fabrieksrijder geeft hem ook tal van andere mogelijkheden. Naast zijn huidige vaste verbintenissen zal Rossi nog meer race- en testoptredens kunnen maken in verschillende BMW M Motorsport racewagens. De 43-jarige krijgt ook de kans om BMW M Motorsport te vertegenwoordigen. Details worden later bekendgemaakt.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS