Formule 1

Valentino Rossi gaat BMW LMDh testen: "Het eerste doel is om Valentino onderdeel van..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 januari 2023 16:08

Zevenvoudig wereldkampioen MotoGP Valentino Rossi gaat het LMDh-prototype van BMW, dat in Amerika het model GTP heet testen. Het Duitse automerk is van plan om de Italiaanse superster aan het einde van het jaar een test te geven met de BMW M Hybrid V8. Het komt na de eerdere aankondiging dat de coureur in 2023 onderdeel van de GT-line-up van de fabrikant uitmaakt.

Valentino Rossi BMW


“We plannen om hem een kans te geven op een test”, zegt BMW M Motorsport-directeur Andreas Roos. “Er is een plan om hem een kans te geven om een mooie auto als de GTP te testen. De GT3 is al een mooie auto, maar de GTP is zeker een ander niveau. Als het dit jaar gebeurt, is het zeker later in het jaar. Ik denk dat we op dit moment al genoeg werk te doen hebben om er voor te zorgen dat we zo goed mogelijk zijn voorbereid.”

Roos wil niet ingaan op de vraag of BMW de wens heeft om Rossi in de toekomst in de BMW M Hybrid te laten racen. Het Duitse automerk heeft het plan om in 2024 naar het FIA World Endurance Championship te komen. “Het eerste doel is om Valentino onderdeel van onze coureurs line-up in het GT3-programma te laten zijn”, aldus de Duitser over Valentino Rossi die in 2023 opnieuw voor het WRT-team rijdt. “Hij heeft nog nooit zo’n auto gereden, we moeten hem eerst in de auto zien en hoe hij overweg kan gaan met de auto, hoe hij zich voelt in de auto. Er gaat een test komen en we gaan van daaruit zien wat de volgende stappen zijn die we kunnen maken, of het wel of niet mogelijk is.”

De BMW M Motorsport-directeur wil dan ook nog niet op de toekomst vooruit lopen. Aan de andere kant heeft Valentino Rossi altijd de wens uitgedrukt om op een dag Le Mans te winnen. Een tijdspad heeft de 43-jarige Italiaan daar overigens nooit voor uitgesproken. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS