Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Valentino Rossi eindigt tijdens vuurdoop in Bathurst op zesde positie: "Het is een fantastisch circuit"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 februari 2023 08:00

MotoGP-legende Valentino Rossi reed dit weekend in de 12 uur van Bathurst voor het team van WRT in de #46 BMW M4 GT3, en deed dit niet onverdienstelijk. De goedlachse Italiaanse legende reed samen met teamgenoten Maxime Martin en Augusto Farfus, het trio eindigde op de zesde positie.

Valentino Rossi Bathurst

De drie coureur begonnen sterk in de BMW M4 GT3 met startnummer #46, maar nadat ze met nog drie uur op de klok naar binnen moesten voor een reparatie aan de remmen was alle hoop voor een podium vergaan. De #46 reed naar buiten op de zevende positie en kon nog één positie goedmaken.

Bathurst 12h Nr46 Valentino Rossi Mount Panorama

"Mijn eerste ervaring op Bathurst was erg goed, want het is een geweldige plaats", zei Valentino Rossi. "Voor ons Europeanen is het een legendarische plaats omdat wij het altijd op de simulator spelen. Om de kans te krijgen hier te racen en het echte circuit te ervaren is geweldig. Het is een fantastisch circuit. Je moet je aandacht erbij houden, maar het is erg leuk om te rijden. Ik denk dat ook mijn snelheid en prestaties goed waren. Ik voel me goed in de auto. Hij rijdt heel goed, maar tijdens de race, vooral in de warme omstandigheden, hebben we wat meer tempo nodig. We hadden in de top vijf kunnen staan, maar over het algemeen was het een goede race, en omdat het de eerste ervaring was, was het erg positief."

Luca Stolz, Kenny Habul en Jules Gounon, die in de Mercedes AMG reden voor het team van SunEnergy1, wonnen de legendarische race op Mount Panorama.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS