Formule 1

Valentino Rossi: “We probeerden tot het einde te vechten voor het podium”

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 februari 2024 05:05

De nummer #46 BMW M4 GT3 van Team WRT met achter het stuur Raffaele Marciello, Maxime Martin en Valentino Rossi vocht de hele race hard en streefde tot de allerlaatste minuten van de race naar een podiumplaats, maar Rossi en co moest na een aantal mooie gevechten genoegen nemen met de vijfde plaats op iets meer dan vijf seconde van de winnaars.

Valentino Rossi rijder van #46 Team WRT

“We probeerden tot het einde te vechten voor het podium. Dat was het doel", zei veelvoudig wereldkampioen MotoGP-ster Valentino Rossi, rijder van de #46 BMW van Team WRT. "Ik denk dat we iets meer verdienden, ook al was het moeilijk door de regen. Het is jammer dat ik daardoor mijn derde stint niet kon doen. Maar aan de andere kant was ik tijdens de tweeënhalf uur in de auto goed en snel, mijn tempo was geweldig en ik vocht met de beste coureurs, dus ik ben blij."

"We hadden een geweldig tempo op droog wegdek, maar we hadden een beetje te lijden op de natte baan. Op dat punt moeten we ons verbeteren. Het was dus jammer van die weersomstandigheden. Maar goed, we zijn in de top vijf geëindigd, we hebben genoten en we gaan het volgend jaar weer proberen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS