Formule 1

VIDEO: Indy 500: Rinus Veekay crasht in de pitlane met Alex Palou

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 mei 2023 17:59

Om 18.45 uur Nederlandse tijd begon de 107e editie van de Indy 500 met de Nederlander Rinus Veekay vanaf de tweede positie. Als we op de helft zitten rijdt Veekay op P8, maar crashte hij in de pitlane met Alex Palou.

null

Alex Palou duikt in de 62e ronde van de wedstrijd naar binnen voor zijn tweede pitstop. Rinus van Kalmthout zoekt de pitlane in de 65e ronde op. Felix Rosenqvist duikt enkele ronden na de Nederlander de pitbox in en heeft een hele goede stop, hierdoor komt hij voor Veekay en Palou weer op de baan. Veekay neemt geen grote risico’s en laat zich inhalen door Patricio O’Ward.

RC Enerson valt in de tachtigste ronde van de race uit, maar geeft bij de crew van NBC aan dat hij ontzettend dankbaar is voor de mogelijkheden die hij heeft gekregen van zijn team. Zij reden anderhalve week geleden hun eerste meters op de oval.

In de 91e ronde krijgen we de eerste caution. Sting Ray Robb crashte in de vierde bocht van de ronde en kwam midden op de baan stil te staan. Hij kwam heel licht in aanraking met de bolide van Graham Rahal.

In de 95e ronde dook iedere coureur uit de lead lap de pits in. De Nederlander rijdt met veel te veel wheelspin weg en knalt tegen de auto van Alex Palou aan. Van Kalmthout laat via de boardradio horen dat hij geen schade voelt. Hij krijgt waarschijnlijk een straf voor het incident.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS