Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

UPDATE Total 24 Hours of Spa: nachtmerrie voor Mercedes-AMG Team AKKA ASP, AF Corse pakt de leiding

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2020 03:31 • Print artikel

De #51 AF Corse Ferrari is de nieuwe leider in de Total 24 Hours of Spa 2020, nadat de #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP voortijdig de strijd moest staken. De laatste uren voor halfweg werden een nachtmerrie voor de #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP, de wagen die lange tijd aan de leiding lag. Eerst verloor de bolide de leiding, toen James Calado (#51 AF Corse Ferrari) Felipe Fraga in Combes wist in te halen, met nog 13u30min te gaan. Een kwartier later zakte de #88 zelfs weg naar de vierde plaats, toen er tijdens een pitstop twintig seconden verloren gingen. En het werd nog erger: na een explosie vooraan de Mercedes-AMG vloog het linkervoorwiel van de wagen. Fraga slaagde er nog in om de wagen terug naar de pits te brengen, maar de schade bleek te groot om verder te kunnen rijden.

UPDATE Total 24 Hours of Spa DNF Mercedes

Ondertussen waren nieuwe leiders Marco Mapelli (#63 Orange1 FFF Racing Team Lamborghini) en Alessandro Pier Guidi (#51 AF Corse Ferrari) aan het bakkeleien alsof het een sprint over 24 minuten betrof. Eerstgenoemde zette een nieuw ronderecord (2’18.146), maar toch slaagde de Ferrari-rijder er in om zijn landgenoot een keer te passeren, helaas door het afsnijden van de laatste chicane. Pier Guidi gaf de positie terug, maar bleef daarna onder de achtervleugel van de Lamborghini hangen, tot deze laatste zijn pitstop moest afwerken.

Omdat hij op een andere strategie onderweg was, kon Pier Guidi nog een half uur langer doorgaan, en na zijn reguliere pitstop kwam hij met acht seconden voorsprong de pitstraat uit. De Lamborghini, nu in handen van Andrea Caldarelli, volgde op acht tellen. Na twaalf uur racen had Pier Guidi die voorsprong echter al uitgebouwd tot 13 tellen.

Na 12 uur racen is de leiding in de Silver Cup in handen van de #78 Barwell Motorsport Lamborghini, terwijl de eerste Pro-Am Cup de #93 Sky-Tempesta Ferrari van Giancarlo Fisichella. In de Am Cup geniet de #108 CMR Bentley een voorsprong van acht ronden.

Volg de Total 24 Hours of Spa HIER via de LIVESTREAM!

24H Spa 2020 stand na 12 uur

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS