Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

UPDATE Total 24 Hours of Spa: Mercedes-AMG Team AKKA ASP indrukwekkend, nieuw GT-3 ronderecord Kevin Estre

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 oktober 2020 01:15 • Print artikel

De #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP zette zijn indrukwekkende prestatie in de Total 24 Hours of Spa 2020 verder, en leidt ook na tien uur wedstrijd. Raffaele Marciello en Felipe Fraga hebben aan het stuur van de #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP nog geen steek laten vallen. Na tien uur resulteert dat in een degelijke voorsprong op de #63 Orange1 FFF Racing Team Lamborghini. Die Italiaanse bolide is sinds de start in de kopgroep te vinden, maar Dennis Lind moest na een mislukte poging om een dubbele stint met dezelfde banden af te werken vroeger dan verwacht de pitstraat inrijden, waardoor het team overschakelde naar een alternatieve strategie.

2020 Total 24 Hours of Spa #88 Mercedes-AMG Team AKKA ASP

De derde plaats is voor de #51 AF Corse Ferrari van James Calado, die iets voor tien uur wedstrijd voorbij de #98 ROWE Racing Porsche van Laurens Vanthoor schoof. De #54 Dinamic Motorsport Porsche van Matteo Cairoli, die dezelfde strategie volgt als de #63 Lamborghini, ligt vijfde.

De leiding in Silver Cup is opnieuw in handen van de #5 HRT Mercedes-AMG, met Gabriele Piana aan het stuur. De wagen heeft een kleine voorsprong op de #78 Barwell Motorsport Lamborghini. Pro-Am is nog steeds in handen van de andere Barwell bolide, de #77. In Am Cup kregen de leiders van de #129 Raton Racing Lamborghini met technische problemen af te rekenen, waardoor de leiding in handen kwam van de #108 CMR Bentley, met Clément Mateu aan het stuur.

Eerder hadden enkele van de wagens uit de kopgroep nogal wat tijd verloren. De #66 Audi Sport Attempto Racing R8 kreeg een stop&go (inbreuk bij het tanken) én drive through (te hoge snelheid in de pitlane) aan de broek. De #47 KCMG Porsche van Kevin Estre, Michael Christensen en Richard Lietz – vorig jaar de winnaars – verloor een dikke 15 minuten en vijf ronden met technische problemen. Het trio, die in het eerste kwart nog een drive through moest afwerken, was opgeklommen tot de vierde plaats. Kevin Estre reed wel een nieuw GT3 ronderecord, in 2’18.468.

2020 LIVESTREAM Total 24 Hours of Spa

24H Spa 2020 stand na 10 uur


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS