Formule 1

UPDATE: Putdeksel-saga continueert zich in Bahrein, opnieuw veel oponthoud

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 februari 2024 08:01

Het is alweer de laatste dag van de driedaagse Formule 1 wintertest in Bahrein. Max Verstappen komt vanmiddag pas in actie. Zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Perez maakt zijn laatste testmeters in de RB20 tijdens het ochtendprogramma. Bekijk hieronder de tussentijden en de meest merkwaardige gebeurtenissen tijden het eerste uur van de test.

Formule 1 wintertest Bahrein

Om 10.00 uur lokale tijd wordt de groene vlag gezwaaid. Dit betekent dat de laatste dag van de pre-season test is begonnen. Kevin Magnussen en Lando Norris laten er geen gras over groeien en rijden direct naar buiten, ook Sergio Perez wacht niet lang om zijn ochtend zo effectief mogelijk te maken.

Carlos Sainz rijdt de baan op met een verse set softs op, maar pusht zijn Ferrari nog niet tot het uiterste. Hij rijdt in het eerste uur een 1:31.247, maar doet dit op de medium C3. Gisteren reed de Spanjaard als enige een tijd in de 1:29.

Na een klein half uur is het tijd voor de eerste rode vlag. Het gaat hierbij opnieuw om de putdeksel in bocht elf. Gisteren zorgde deze omhooggeschoten putdeksel voor veel oponthoud en nu doet hij dat opnieuw. Nu is het Sergio Perez dit voor dit onfortuinlijke moment zorgt, maar toch is er veel verontwaardiging dat dit probleem zich nu weer voordoet.

Op het moment van schrijven hangt er nog altijd een rode vlag. Het is nog niet bekend wanneer de raceactie kan worden hervat. Sainz geeft de tijdenlijsten aan, maar er zijn nog geen longruns of kwalificatie simulaties gereden.

F1 test Bahrain

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS