Formule 1

UPDATE: Max Verstappen sluit de test af als vierde, Charles Leclerc de snelste man op de baan + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 februari 2024 16:02

Het is alweer de laatste dag van de driedaagse Formule 1 wintertest in Bahrein. Max Verstappen vanmiddag pas in actie. Zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Perez maakte zijn laatste testmeters in de RB20 tijdens het ochtendprogramma. Bekijk hieronder de tussentijden en de meest merkwaardige gebeurtenissen tijdens het negende en laatste uur van de test.

F1 test Bahrein Pre season

Het kunstlicht schijnt op de baan en dat betekent doorgaans dat de coureurs alles geven in de eindfase van de test, toch wagen de meeste coureurs zich er niet aan en geven ze nog niet alles weg. Om de tijd op te vullen filmt de regie de toren in het midden van het complex, waar een eerbetoon aan Gil de Ferran op wordt geprojecteerd.

Verstappen rijdt al geruime tijd op de baan. Red Bull wil nog meer data verzamelen en stuurt hem nogmaals naar buiten met flowvis. Pierre Gasly veroorzaakt een kortstondige gele vlag. Het kapje boven zijn voorwiel vliegt van zijn auto en een marshall ruimt het stukje carbon op.
George Russel verbetert zich op een rode C4-band naar de twee tijd, vlak achter Charles Leclerc. Guanyu Zhou rijdt een snelle tijd en settelt zich op P3. Daarmee is de top drie van de wintertest compleet. Max Verstappen reed op de C3-band naar de vierde tijd. Zijn Racing Bull-collega Yuki Tsunoda rijdt naar P5 op de C4.

Formula 1 pre season test Max Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS