Formule 1

UPDATE: Ferrari test kwalificatie-pace, andere teams focussen op longruns + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 februari 2024 14:59

De tweede dag van de pre-season test in Bahrein is onderweg. Max Verstappen komt vandaag niet in actie, maar neemt teamgenoot Sergio Perez de hele dag het stuur over van de Red Bull RB20. Bekijk hieronder de tussentijden na het vierde uur in de middagsessie van de tweede dag.

F1 testing Bahrain

De afgelopen uren betekenen verschillende dingen bij verschillende teams. De meeste teams focussen zich op de longruns, die uiteraard het belangrijkste zijn tijdens een Grand Prix. Sainz verbetert op de C4-band de snelste ronde en duikt deze week als eerste coureur onder de 1:30m. Ook Lando Norris trapt zijn McLaren MCL38 goed door en noteert de tweede tijd.

Er zijn ook wat problemen bij Sergio Perez. Zijn krachtbron begint wat te stotteren, maar het blijkt niet veel te zijn. De Mexicaan noteert de derde positie op de C3-band, als de schemering toeneemt in Bahrein. Kort hierna valt de avond en komen we terecht in de omstandigheden die we volgende week krijgen tijdens de kwalificatie en Grand Prix.

Sergio Perez, Logan Sargeant en Lewis Hamilton zijn de enige drie mannen die vandaag de hele dag rijden. Dat gaat goed. Alle heren leggen ruim 100 rondjes af met nog een uur te gaan. Perez staat inmiddels op 108 rondjes, Sargeant op 111 en Hamilton is de kilometervreter met 114 afgelegde ronden.

Volg de live timing voor de pre-season test op het Bahrain International Circuit via deze link.

F1 testing Bahrein

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS