Formule 1

UPDATE: De avond valt in Bahrein, Max Verstappen kilometervreter van de dag +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 februari 2024 15:01

De eerste dag van de pre-season test op het Bahrain International Circuit begon om 08.00 uur Nederlandse tijd en duurt tot 17.00 uur Nederlandse tijd. Max Verstappen sloot het eerste dagdeel van de test af als snelste. Het eerste uur van de middagsessie verliep rustig zonder al te veel actie, maar dat veranderde in het tweede uur en derde uur.

Max Verstappen F1 testing Bahrein

De avond valt in Bahrein. Met nog een uur te gaan is de zon volledig onder en komen we terecht in de omstandigheden waar de coureurs volgend weekend de kwalificatie en race in rijden. Lando Norris noteerde het afgelopen uur de snelste tijd, maar Max Verstappen counterde. De Nederlander pakte direct de P1-positie af om zijn dominante vorm kracht bij te geven. Verstappen reed een 1:31.662. Met nog een uur te gaan kan er nog genoeg gebeuren en beginnen de meeste coureurs langzaamaan gas te geven, maar willen ze nog niet het achterste van hun tong laten zien.

Verstappen reed vandaag al 117 rondjes, maar is samen met George Russell de enige die de hele dag rijdt. Russell maakte in de ochtendsessie niet veel meters, maar doet dit nu wel. Hij heeft inmiddels 90 rondjes gereden.

Volg de live timing voor de pre-season test op het Bahrain International Circuit via deze link.

Livetiming F1

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS