Formule 1

UITSLAG: Zo verliep de eerste dag wintertest in Bahrein

Uitgegeven door Frank Korsel • 21 februari 2024 16:20

De eerste dag van de pre-season test op het Bahrain International Circuit begon om 08.00 uur Nederlandse tijd en duurt tot 17.00 uur Nederlandse tijd. Max Verstappen sloot de eerste dag af als snelste man op de baan, daarnaast reed hij het meeste aantal ronden. Kortom, Verstappen begon ijzersterk aan het nieuwe seizoen.

Formule 1 Bahrein

Verstappen reed maar liefst 140 ronden in Bahrein. Verstappen was naast George Russell de enige coureur die zijn auto de hele dag kon gebruiken. De andere teams splitsten de tijd tussen de coureurs. Ook George Russell timmerde aardig aan de weg. Hij reed maar liefst 120 rondjes. Duidelijk was dat ze bij Mercedes voornamelijk bezig waren met het verzamelen van data.

Lando Norris sloot de eerste van de drie dagen af op de tweede plek af. De nieuwe McLaren presteert vele malen beter dan de voorgaande twee jaren. Toen liep de wintertest uit op een grote teleurstelling, maar dat is dit jaar dus anders.

Ferrari lijkt zijn zaakjes redelijk op orde te hebben. Charles Leclerc en Carlos Sainz reden samen ruim 150 rondjes en kende ze geen problemen. Andere opvallers zijn onder andere Daniel Ricciardo die zijn Racing Bulls de top vier binnen reed. Williams was het enige team dat problemen kende. De ochtendsessie was vroegtijdig klaar toen Alexander Albon zijn Williams moest parkeren. Later bleek er een probleem met de brandstofpomp. Laten spinde Logan Sargeant van de baan. Hij had een probleem met zijn aandrijf-as.

Zoals altijd zeggen de tijden vrij weinig tijdens de wintertest. Feit is dat de auto’s vandaag buitengewoon degelijk bleken te werken. Bekijk de volledige uitslag hieronder en hopelijk weet je ons de rest van de week ook te vinden met het laatste nieuws en updates!

Formula One Max Verstappen Bahrain

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS