Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

Twee rijders uit Euroformula Open promoveren naar de Formule V8 3.5 in 2017

Uitgegeven door Nick van den Berg • 3 februari 2017 12:52

Twee rijders uit het Formule Open kampioenschap van 2016 maken komend seizoen de overstap naar de World Series 3.5 V8. De Mexicaan Diego Menchaca en Italiaan Damiano Fioravanti, nummers vier en vijf van het Euroformula Open. Het kampioenschap dat rijdt met Formule 3 bolides in het voorprogramma van het GT Open en vorig jaar ook in het voorportaal van de Formule V8 3.5 serie.

De 22 jarige Mexicaan Diego Menchaca zal zijn landgenoot Alfonso Celis jr. gaan bijstaan bij het Britse Fortec Motorsport. Menchaca reed de afgelopen twee jaar in de Euroformula Open en de jonge Mexicaan zegt het volgende over zijn promotie in de autosport. “Ik ben erg blij mijn sportieve carrière voort te kunnen zetten met een overstap naar de World Series Formula V8 3.5. Dit is een natuurlijke vervolgstap. Afgelopen jaar heb ik bijna alle races bijgewoond aangezien ik deelnam aan de Euroformula Open. De wintertests verliepen erg goed en ik kan niet wachten tot ik achter het stuur mag plaatsnemen.”

De 20-jarige Italiaan Damiano Fioravanti zal komend seizoen zijn debuut gaan maken voor RP Motorsport. Het team waar vorig jaar onder andere Beitske Visser voor reed. De Italiaan zal dus in Italiaanse dienst gaan rijden in 2017. Wie naast hem gaat komen is nog niet bekend. Fioravanti zegt het volgende over zijn overstap naar de Formule 3.5 V8. “Ik ben blij in 2017 deel te gaan uitmaken van de World Series Formula V8 3.5”, aldus de Italiaanse rijder. “Dit is een geweldige kans en ik kijk uit naar dit nieuwe avontuur. Deze stap komt op het juiste moment in mijn carrière. In december heb ik op Jerez de auto al getest. Het gevoel was erg goed. Het wordt een enerverende uitdaging in een prestigieus kampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS