Autosport Internationiaal Singleseaters • World Series by Renault

Formule V8 3.5: Vaxiviere houdt Delétraz achter zich in op Red Bull Ring, Beitske Visser P8

Uitgegeven door Nick van den Berg • 10 september 2016 23:22

Matthieu Vaxiviere heeft zijn tweede zege van het seizoen gepakt op de Oostenrijkse Red Bull Ring in de Formule V8 3.5 Series. De 21-jarige Fransman hield de nummer twee in het kampioenschap, Louis Delétraz de hele race vlak achter zich. Leider in de tussenstand om het kampioenschap, Tom Dillmann pakte namens AV Formula de laatste podiumplek.

Formule V8 3.5L

Vaxiviere was met zijn SMP bolide een fractie beter weg dan polesitter Delétraz en ging als koploper de Castrol Edge bocht in. Ook Egor Orudzhev, startend vanaf de vierde stek ging Delétraz voorbij. De Zwitser vocht zich terug en zette zijn zwart-rode Fortec auto naast die van de Rus in bocht 2. Na enig contact nam hij de tweede plek over van Orudzhev die later uitviel. Ondertussen had Vaxiviere een voorsprong van ruim drie seconden maar dat wist Delétraz snel terug te brengen tot binnen de seconde. De Fortec-piloot probeerde zijn auto op te lijnen om die voorbij te zetten aan de bolide van Vaxiviere. De Zwitser was beter in het bandenmanagement maar hieraan kwam een einde doordat met nog tien minuten te gaan de Safety-Car op de baan kwam nadat René Binder zijn Lotus-auto op het rechte eind stil zette.

Vaxiviere pakte na zijn 40 minuten dus zijn tweede zege van het seizoen en deed goede zaken in het kampioenschap. Louis Delétraz finishte binnen de seconde van zijn Franse collega. Tom Dillmann eindigde op vier seconden van het duo op een derde stek voor teamgenoot en Force India testrijder, Alfonso Celis jr.

Aurelien Panis, de zoon van oud F1-coureur Olivier Panis, sloot daarachter de top vijf af. Beitske Visser finishte met het team van Teo Martin vlak achter haar Japanse teamgenoot op een achtste plek. Italiaan Marco Bonanomi finishte in zijn eerste race sinds zijn rentree in de serie voor zijn teamgenoot, maar vlak achter de Friezin.

Morgenochtend om 08:30 uur rijden de coureurs in de 3.5 Series de kwalificatie voor hun tweede race later op die dag om 12:20 uur.