Formule 1

Toto Wolff kwaad door motorclaims Ferrari: "Another bullshit story"

Uitgegeven door Bart • 19 juli 2020 10:50

Ferrari-teambaas Mattia Binotto zei eerder deze week dat de technische richtlijnen tijdens het vorige seizoen alle teams hebben benadeeld. De Italiaan probeert de problemen van dit jaar af te schuiven op de verduidelijking van de regels tijdens het weekend in Amerika, waar Max Verstappen zijn uitspraken over valsspelen deed. Mercedes-teambaas Toto Wolff is het duidelijk niet met zijn collega eens en zegt dat de kracht van de Ferrari-motor in 2019 tot de huidige verschillen hebben geleid.

Valtteri Bottas


Ferrari gooide het na de motorissues op een deal met de FIA en dat steekt nog steeds bij Wolff. "Die uitspraken over de technische richtlijnen zijn complete bullshit", zegt de Oostenrijk in gesprek met Motorsport.com. "De regels omtrent de motor zijn zo duidelijk als maar zijn kan. In Austin zijn die nogmaals duidelijk gemaakt, maar dat kan geen verrassing zijn als je je aan de regels houdt."

"Dat is ook het ironische aan dit verhaal. Door de kracht van Ferrari vorig jaar zijn we zo erg gepusht om beter te worden dat we bijna een burnout hebben gehad. In die periode hebben we zo'n grote stap in performance gezet en daar plukken we nu de vruchten van."

Ook de uitspraak dat Ferrari klaar is om het Concorde Agreement te tekenen maar andere teams niet, schoot in het verkeerde keelgat van Wolff. Binotto doelde daarmee op Mercedes. "Dat is een belachelijke uitspraak. Ze zetten zichzelf voor schut. Onderhandelingen moeten altijd binnenskamers plaatsvinden en niet via de media. We zijn in gesprek met Liberty Media en maken ons zorgen om een paar punten, maar niets dat niet opgelost kan worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS