Formule 1

Mercedes toch beducht voor Red Bull, Toto Wolff over de zwakke plek van de W11: "Waarschijnlijk een ander spelletje"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2020 06:04

Mercedes was heer en meest op de Red Bull Ring, waar vooraf de verwachting was dat Max Verstappen met de Red Bull RB16 de leiding in het wereldkampioenschap kon pakken. Nu het F1-circus afreist naar Hongarije, blijft Mercedes-teambaas Toto Wolff nederig en verwacht hij dat het op de Hungaroring een heel ander spelletje gaat worden.

F1 2020 Max Verstappen

“Ik ben er 100% van overtuigd dat ze erg sterk naar Hongarije gaan komen”, zegt Wolff op de officiële website van de Formule 1, over Red Bull. “Het is een baan waar ze historisch fantastische prestaties hebben laten zien. We hebben ons hier ook in de laatste paar jaar verbeterd, maar het is altijd een lastig weekend. Hoge temperaturen zijn nog steeds een achilleshiel voor ons en wat ik gezien heb op onze weersverwachting, kan het op zondag tot 30 graden worden. We moeten ons goed voorbereiden, moeten de focus op Boedapest leggen en het beste er van maken.”

De Oostenrijker denkt dat Mercedes met name in de bochten met lage downforce in de problemen kunnen komen. De teambaas benadrukt dat op basis van de wedstrijden op de Red Bull Ring. “Waar we verloren op de Red Bull, was op de lage snelheid, vooral in bocht 3 en bocht 4 leken we op ons kwetsbaarst te zijn”, zegt Wolff daarover. “Dus we moeten doorgaan met het ontwikkelen, pushen en de auto begrijpen. Boedapest is waarschijnlijk een ander spelletje, veel downforce, veel lage en middel snelheid bochten, dus we gaan zien hoe het uitpakt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS