Formule 1

Toto Wolff countert: "Misschien heeft de late pitstop Max Verstappen wel een lekke band bespaard"

Uitgegeven door Bart • 2 augustus 2020 18:28 • Print artikel

Max Verstappen toonde zich tevreden met de tweede plaats tijdens de lange tijd saaie Grand Prix van Groot-BrittanniŽ. De Red Bull-coureur won een plaats dankzij de lekke band bij Valtteri Bottas. Verstappen dook laat de pits in om het extra WK-punt voor de snelste raceronde te pakken, maar als hij dat niet gedaan had, had hij de race kunnen winnen, omdat ook Lewis Hamilton in de laatste ronde een lekke band kreeg.

Toto Wolff


Mercedes-teambaas Toto Wolff baalt van de lekke banden, maar weet niet of Verstappen gewonnen had als hij buiten gebleven was. "Misschien had Max ook wel een lekke band opgelopen", reageert Wolff voor de camera van Sky Sports.

"Ik baalde enorm van de lekke band van Valtteri", zo ging Wolff verder. "Het gebeurde op het slechts denkbare punt van het circuit. En dat terwijl hij heel solide reed en eigenlijk 18 punten had moeten pakken."

Bij de lekke band van Hamilton zakte bij Wolff de moed even in de schoenen. "We dachten echt 'het kan niet waar zijn', maar gelukkig was de marge groot genoeg. Al hadden we wel een beetje geluk. Je weet nu niet of de late pitstop van Verstappen hem een lekke band heeft bespaard of de overwinning heeft gekost."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS