Formule 1

Toto Wolffs met verontrustende uitspraak tegen Ted Kravitz na 'niet goed genoeg' resultaat in de Grand Prix van China

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 april 2024 18:30

Nadat Toto Wolff een maand eerder nog had verkondigd dat de W15 'geen slechte auto' was, veranderde hij zondag zijn mening en vertelde Sky F1-presentator Ted Kravitz na een teleurstellend resultaat in China dat het 'geen goede auto' is.

#formula1Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Na het weekend van de Grand Prix van China te zijn begonnen met een startplaats op de eerste rij en een podiumplaats in de sprint, kreeg het weekeinde van Mercedes een klap in de kwalificatie omdat het team experimenteerde met de set-up van de W15.

Met een ‘lange weg’, zoals Lewis Hamilton het uitdrukte, in tegengestelde richting, werd de Brit uitgeschakeld in Q1 door de achttiende tijd te noteren.

Hij vocht zich een weg naar de punten en eindigde op de negende plaats, terwijl George Russell van de achtste plaats op de grid naar de zesde plaats reed.

Hij kwam echter twintig seconden tekort voor het podium en eindigde 38 seconden achter racewinnaar Max Verstappen, met Hamilton nog eens op twintig seconden daarachter.

Mercedes-teambaas Wolff gaf toe dat dat 'niet goed genoeg' was. "Als je bedenkt waar we de auto's hebben neergezet, bevonden de coureurs en het team zich vandaag niet in een goede positie", vertelde hij Kravitz. "Het was over het algemeen niet goed genoeg. Het ontbrak aan tempo. We moeten diep graven. Er komt een update aan voor de Grand Prix in Miami. Eens kijken waar dat ons brengt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS