Formule 1

Toto Wolff wil hypen Kimi Antonelli verminderen in zoektocht naar vervanger van Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2024 19:27

Mercedes-teambaas Toto Wolff wil het 'hypen' van Kimi Antonelli verminderen, nu de speculaties over een mogelijk racestoeltje in 2025 aanhouden. Aangezien Lewis Hamilton volgend seizoen voor Ferrari rijdt, heeft Mercedes een vacature op te vullen in hun toekomstige rijders line-up. In gesprekken over wie dat gaat doen zet het team Antonelli steevast hoog op de lijst.

Kimi Andrea Antonelli Mercedes Grand Prix F1

Na de titelwinst in het Formula Regional European Championship sloeg de zeventienjarige Italiaan de Formule 3 over om in 2024 met Prema in de Formule 2 te gaan rijden. Antonelli staat momenteel op de zesde plaats in het kampioenschap, met twee keer een vierde plaats in een hoofdrace als beste resultaat tot nu toe.

Wolff sprak vol lof over hun ster en bevestigt dat de Italiaan een kanshebber is voor Hamiltons stoeltje. Hamilton zelf heeft gezegd dat Antonelli zijn vervanger zou zijn als hij de beslissing moest nemen.

Wolff, die ook graag Max Verstappen zou willen vastleggen, heeft echter opgeroepen tot kalmte op het Antonelli-front, door te besluiten dat het niet juist is om de tiener ‘overhaast naar de F1 te brengen’ en te beweren dat 'we een beetje schuldig zijn' aan het ophitsen van die praatjes. "We zijn die jongeman nu al een hele tijd aan het hypen. Hij zal heel goed worden en kan op een dag een geweldige Formule 1-coureur worden, maar hij is pas zeventien. Veertien maanden geleden reed hij in een F4-auto. Er zijn zoveel verwachtingen in Italië dat we ons ook een beetje schuldig voelen om in dit stadium al over hem te praten."

"We moeten hem zijn F2-ding laten doen en resultaten laten boeken en ons niet te veel laten meeslepen door wat zou kunnen of moeten zijn. Als je naar George (Russell, red.) kijkt: hij heeft F3 en F2 gewonnen in zijn rookiejaar en tegelijkertijd heeft Kimi resultaten geboekt in die junior-kampioenschappen en hij zit nu in F2, dus we zullen zien. Ooit komt hij in de Formule 1, maar laten we het niet overhaasten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS