Formule 1

Toto Wolff reageert uiterst lauw op de ‘Pink Red Bull’-strategie van AlphaTauri c.q Racing Bull

Uitgegeven door Peter Vader • 5 december 2023 09:01

Het is inmiddels een bekend feit dat de relatie Mercedes-Red Bull niet tot de meest innige behoort. Bij rivaliserende teams is het schering en inslag, dus het duo vormt geen uitzondering. Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft gelukkig kalm gereageerd op de steeds verder groeiende geruchtenstroom over de escalerende technische samenwerking van Red Bull met zijn zusterteam AlphaTauri, dat voortaan als ‘Racing Bulls’ door het leven zal gaan.

Toto_Wolff_niet_blijToto Wolff: “Dit is een transparante wereld. Ik heb nog geen van de onderdelen bekeken en eerlijk gezegd heb ik er ook niet veel over nagedacht.”

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft krachtig iedere suggestie weerlegd dat dit partnerschap een kopietje is van de 'Pink Mercedes'-controverse rond Racing Point in 2020. Ondanks deze ontkenningen zou de omvang van het delen van componenten met Alpha Tauri in 2023 aanzienlijk geweest, zo meldt Auto Motor und Sport bij monde van zijn journalist Michael Schmidt. Hij zei: “In 18 van de 22 races werden nieuwe onderdelen aan de auto toegevoegd met in totaal 65 detailwijzigingen, waaronder alleen al zes nieuwe vloeren.”

Te midden van deze ontwikkelingen rijst de vraag: wordt Mercedes, de belangrijkste rivaal van Red Bull, bedreigd door deze sterkere technische alliantie? Wolff bleef er erg kalm over en zei: “Ik moet eerlijk zijn, ik zag alleen dat Yuki Tsunoda ineens zesde werd tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi, wat mij blij maakt voor de Alpha Tauri-fans zodat ze het seizoen met een hoogtepunt konden afsluiten” en vulde aan: “Dit is een transparante wereld. Ik heb nog geen van de onderdelen bekeken, maar ik weet zeker dat anderen dat wel zullen doen. Eerlijk gezegd heb ik er niet veel over nagedacht.” Wolff is met andere woorden niet zo bezorgd over het bestaan van een ‘Pink Red Bull’. Het laat hem ogenschijnlijk nogal koud. En vanwege zijn ervaring met de ‘Pink Mercedes’ weet hij tenslotte als geen ander hoe dit werkt…

Mercedes_Pink_Mercedes_2020_Nico_Hulkenberg_BWT_Racing_Point
De omstreden 'Pink Mercedes' van Racing Point in 2020Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS