Formule 1

Toto Wolff plant meer gesprekken met Lewis Hamilton over schokkende overstap naar Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 februari 2024 05:03

Nadat Lewis Hamilton had laten weten dat 2024 zijn laatste jaar bij Mercedes zal zijn, zegt sToto Wolff dat hij met zijn coureur zal 'bespreken' of dit anders had gekund. Maar hij koestert 'geen wrok'.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Nog voor de eerste race van het seizoen 2024 is bevestigd dat Hamilton Mercedes zal verlaten aan het einde van het kampioenschap van dit jaar, zijn twaalfde seizoen bij het team uit Brackley. Hiermee komt een einde aan een van de meest succesvolle samenwerkingen ooit in de Formule 1, want Hamilton heeft samen met Mercedes 82 Grand Prix-overwinningen en zes wereldtitels als coureur behaald.

Omdat Mercedes slechts een deal voor één jaar op tafel legde met een optie voor 2025, onthulde Wolff dat ze zich 'niet konden vastleggen' op een langere periode. Hamilton heeft ervoor gekozen om naar Ferrari te vertrekken, dat een meerjarige overeenkomst met de Brit is overeengekomen. Naar verluidt voor 2025 en 2026 met een optie voor '27, maar dat is nog niet bevestigd. Ferrari's enige commentaar is dat het om een 'meerjarige' deal gaat.

Toen woensdag laat de geruchten de ronde begonnen te doen dat er seismisch nieuws aan zat te komen over Hamilton, duurde het minder dan 24 uur voordat Mercedes en Ferrari het nieuws bevestigden in hun respectievelijke persberichten. "Mijn gedachten waren pragmatisch. Wat betekent het? Wanneer communiceren we dit? Wat zijn de drukpunten? Hoe gaan we het seizoen verder managen?", vertelde hij aan de media.

"Ik zal altijd de moeilijkheid van de situatie waarmee hij werd geconfronteerd respecteren en in de toekomst zullen we bespreken of dit op een andere manier had gekund of niet, maar ik koester geen wrok."

De vroege aankondiging betekent dat Hamilton en Mercedes de eerste race van dit seizoen ingaan in de wetenschap dat het het laatste jaar van de coureur bij de Zilverpijlen is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS