Formule 1

Toto Wolff noemt het sterkste punt van de RB20 van Red Bull als inspiratiebron voor Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 februari 2024 21:00

De RB20 van Red Bull mag dan geïnspireerd zijn door de Mercedes van vorig seizoen, maar volgens Toto Wolff ligt de kracht van Red Bull in de vloer. Red Bull heeft ervoor gekozen om niet verder te bouwen op de RB19, maar een andere weg in te slaan met de RB20 van dit jaar.

#f1 RedBull RB20


De RB20 bewandelt een weg die Mercedes deed struikelen en heeft niet alleen minimalistische sidepods en verticale inlaten die doen denken aan het zeropod-concept van Mercedes, maar ook hoge gulleys langs de motorkap. Beide ontwerpen heeft Mercedes laten vallen nadat het team er niet in was geslaagd om te scoren in het aerodynamische tijdperk met grondeffect. In 44 Grands Prix wist het team maar 1 keer te winnen.

Wolff geeft echter toe dat een snelle auto tegenwoordig om meer draait dan alleen motorkappen en sidepods, het gaat om de onderkant van de auto en dat is een sterk punt van Red Bull. "Er zijn een paar dingen die ze van onze auto hebben overgenomen", vertelde hij aan ORF. "Niet alleen de zero sidepod, maar we hadden ook een carrosserie met een motordeksel. We noemden het 'The Great Wall', die zij hebben overgenomen. Esthetisch is het niet geweldig, maar het is wel logisch.

"Maar de echte prestaties vinden plaats op de ondervloer. Dit zijn auto's met groundeffect, waarbij het ook gaat om de downforce en de mechanische rijeigenschappen. Dat is waar ze de afgelopen jaren erg sterk in zijn geweest en er zal waarschijnlijk een verdere ontwikkeling zijn geweest, maar niet zo'n radicale verandering van concept als je op het eerste gezicht kunt zien aan het bodywork."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS