Formule 1

Toto Wolff maakt zich zorgen om onemanshow Verstappen: "Max rijdt in een ander sterrenstelsel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 maart 2024 05:01

SAKHIR - Het Formule 1-team van Mercedes hoopte na twee tegenvallende seizoen, in 2024 terug te slaan in de richting van Red Bull. Na een Grand Prix lijkt niets minder waar. Red Bull scoorde een knappe 1-2 na een dominante vertoning van Max Verstappen en Sergio Perez. Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton moesten genoegen nemen met de vijfde en zevende eindclassificatie. Mercedes-teambaas Toto Wolff zag Verstappen met een grote voorsprong winnen, hij maakt zich dan ook zorgen om de staat van het kampioenschap.

Toto Wolff Max Verstappen

Het leek er lange tijd op dat George Russell aanspraak zou maken op een plekje op het podium. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de vijfde positie, terwijl teamgenoot Hamilton niet verder kwam dan P7, mede veroorzaakt door een kapot kuipstoeltje.

Toto Wolff zat met een open mond te kijken naar de dominantie van Verstappen. In gesprek met het Oostenrijkse Servus TV vertelt hij dat hij zich zorgen maakt over de alleenheerschappij van de drievoudig wereldkampioen Verstappen: "Ik heb de cijfers gezien. Max rijdt gewoon in een ander sterrenstelsel en Perez reed samen met de Ferrari van Sainz. Ik weet dus niet helemaal hoe de krachtsverhoudingen liggen. We hadden Leclerc in bedwang, maar toen kwamen we ineens PK's tekort. Dus ja, het lijkt alweer een onemanshow van Max Verstappen te gaan worden."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS