Formule 1

Toto Wolff komt er nu eerlijk voor uit: hij wil Max Verstappen!

Uitgegeven door Peter Vader • 30 maart 2024 18:01

Het Silly Season van 2025 en 2026 komt tot leven. De zet die het seizoen opende, met de ondertekening van Lewis Hamilton bij Ferrari, zorgde voor een steeds complexer en spannender scenario. Er zijn veel coureurs waarvan de termijn afloopt, maar er zijn ook grote namen op zoek naar een nieuw stoeltje. Niet alleen Carlos Sainz, winnaar in Melbourne, maar ook Fernando Alonso en… Max Verstappen! Het gerucht over het afscheid van Verstappen bij Red Bull ontstond midden in de chaos van de Horner-saga. Hoewel het misschien slechts een sciencefictionfantasie lijkt, is het Toto Wolff zelf die olie op dit vuur gooit: “We hebben een vrije stoel, de enige onder de topteams. Als Max Verstappen echter zou besluiten om Red Bull te verlaten, dan zal dit stoeltje niet langer vrij zijn. Zijn prestatieniveau is overduidelijk, hij is beslist onze nummer één keuze!”, bevestigde Mercedes teambaas Toto Wolff.

Toto Wolff F1 Mercedes

Wolff onderstreepte met deze uitspraak hoe een mogelijke ondertekening van Max Verstappen bij het team uit Brackley het sluiten van een cirkel zou zijn. De Nederlander was zelfs al dicht bij de Silver Arrows voordat hij bij het juniorenteam van Red Bull kwam: “Het is iets dat vroeg of laat moet gebeuren, maar we weten niet wanneer! “.

Mercedes weet dus op wie het zich moet richten om Lewis Hamilton in de F1 te vervangen, aldus Toto Wolff. De Oostenrijkse teambaas, geïnterviewd door Fox Sports Australia, houdt het niet langer verborgen voor de Formule 1 fans. Zijn Mercedes-team heeft talloze scenario’s in het hoofd, variërend van een team met kampioenen tot en met jonge beloften. Hun besluit zal in ieder geval niet vóór de zomer vallen.

In dit stadium zal het doel van Mercedes zijn om de tijd te nemen en de markt te verkennen. Het zal belangrijk zijn om niet te veel druk uit te oefenen op Andrea Kimi Antonelli, het piepjonge Italiaanse Formule 1-talent dat zijn talent begint te tonen in de Formule 2.

De kansen zullen echter niet eeuwig duren: Carlos Sainz zou dichter bij Red Bull kunnen komen en Fernando Alonso kan verlengen met Aston Martin . Wachten op Max Verstappen zou voor hen beiden kunnen betekenen dat ze wellicht minder indrukwekkende, maar veel veiligere kansen mislopen. Wat gaat Max beslissen?


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS