Formule 1

Toto Wolff kan enthousiasme na P2 voor George Russell moeilijk bedwingen: “Wij hebben het bandenvoordeel”

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 september 2023 11:02

MARINA BAY - Mercedes-teambaas Toto Wolff is dolblij met de prestaties van zijn coureurs tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. George Russell kwalificeerde zich op de tweede plek en ook Lewis Hamilton reed naar een plek binnen de top vijf. Wolff noemt het Marina Bay Street Circuit een Ferrari-circuit en is juist daarom trots dat Russell zich binnen een tiende van pole sitter Carlos Sainz kwalificeerde.

Toto Wolff Mercedes Singapore

“Ik denk dat we tijdens de kwalificatie boven onszelf zijn uitgestegen”, begint Wolff in een persbericht van Mercedes. “Singapore is een Ferrari-circuit, vorig jaar waren ze hier ook sterk, dus om met George (Russell, red.) binnen een tiende van de pole te komen is fantastisch.”

“Lewis had meer moeite met de auto, maar we hebben nog twee auto’s in de top vijf en dat belooft een spannende race te worden. Wat onze verwachtingen in de race betreft, we moeten bescheiden blijven en vanavond het werk doen. Ik hoop dat het geen gemakkelijke, one-stop-strategie naar de zonsondergang wordt - en dat we met de tweede Medium-band een potentieel voordeel hebben dat geen van de andere teams heeft. Dus ik denk dat alles mogelijk is - en het weer kan ook een rol spelen - het wordt zondag een spannende avond!”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS