Formule 1

Toto Wolff is niet boos op Frederic Vasseur: "Enorm veel respect voor Fred"

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 februari 2024 15:01

Lewis Hamilton begint deze maand aan zijn laatste seizoen bij het team van Mercedes. In 2025 verkast de zevenvoudig wereldkampioen naar het team van Ferrari om daar te beginnen aan de laatste periode in zijn loopbaan als coureur. Voor Mercedes-teambaas Toto Wolff van het een verrassing dat Hamilton vertrekt naar Ferrari. Toch voelt hij geen wrok richting Ferrari-teambaas Frederic Vasseur.

Lewis Hamilton Toto Wolff

Hamilton verlengde halverwege 2023 voor korte periode zijn Mercedes-contract, maar bewees dat deze in de Formule 1 niet veel hoeven te betekenen. Hamilton jaagt de droom van iedere coureur na door te rijden voor Ferrari. Normaal gesproken lichten de teambazen elkaar van tevoren in over de transfer, maar bij Wolff kwamen de signalen extreem laat binnen.

Wolff geeft bij de internationale media aan dat hij zich niet beledigd voelt door Vasseur: "Ik heb echt enorm veel respect voor Fred. Niet alleen als manager, maar ook als langgekoesterde vriend", begint de Oostenrijker. "Toen hij deze rol bij Ferrari op zich nam, was het duidelijk dat hij het best mogelijke moest doen voor Ferrari en dat hij elke kans moest aangrijpen om dat te doen. Ik koester geen wrok tegen hem omdat hij de beste medewerkers en coureurs in zijn team wil hebben. Dat heeft geen effect op onze relatie. Het is een zware competitie met het mes op de keel. Ik probeer het beste voor mijn team te doen en hij doet dat ook."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS