Formule 1

Toto Wolff gunt Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zijn succes: “Van een rughernia naar een 1-2’tje in Melbourne”

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 maart 2024 18:57

Het Formule 1-team van Ferrari kent een goede start van het nieuwe seizoen. Ze scoorden in iedere race een podiumplek. In Melbourne bemachtigde het team uit Maranello zelfs een 1-2’tje met Carlos Sainz voorop, gevolgd door Carlos Sainz. Mercedes kent een lastigere start, maar teambaas Toto Wolff zegt het zijn Franse college Frederic Vasseur te gunnen.

Toto Wolff Frederic Vasseur

Ferrari lijkt afgetekend het tweede team achter Red Bull, maar zit niet ver achter de Oostenrijkse renstal. In Melbourne viel Max Verstappen weliswaar uit, maar kon Sergio Perez geen vuist maken. Iets dat kan duiden op de sterke prestaties van de SF-24. Mercedes had graag ook vlak achter Red Bull gereden, maar verliet Melbourne met lege handen. Nadat beide coureurs hun race voortijdig zagen eindigden.

Toto Wolff en Vasseur kunnen goed met elkaar door één deur. De Oostenrijker spreekt met Motorsport.com dan ook lovend over de Fransman: "Ten eerste ben ik blij voor Ferrari. Ik ben blij voor Fred, hij verdient dit. Vorig jaar vlogen we samen van Dubai naar Melbourne en tijdens de vlucht kreeg hij last van een rughernia, waardoor hij niet meer kon zitten of slapen. Hij heeft dertien uur lang rechtop gestaan in het vliegtuig. In die race crashte toen één van zijn auto's en de andere werd vierde, het zag er rampzalig uit. Heel Italië zette hem onder druk, maar dit jaar heeft hij een 1-2’tje op zak."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS