Formule 1

Toto Wolff: groot inzicht in Mercedes W15-ontwerp; 'alle zeilen bijgezet' voor 2024

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 december 2023 05:03

Toto Wolff heeft gezinspeeld op een mogelijke afstemming op het succesvolle Red Bull-autodesign door te suggereren dat de Mercedes van 2024 'conventioneler' zal zijn dan zijn huidige wagen. Mercedes eindigde 2023 voor het eerst sinds 2011 zonder overwinning en in de loop van dat jaar transformeerde hun auto enorm.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Het oorspronkelijke ontwerp werd geschrapt voor een B-spec lay-out vanaf Monaco, maar Wolff heeft meer details vrijgegeven over wat we kunnen verwachten voor de test in Bahrein, volgend jaar.

Aan het begin van 2022 had Mercedes het meest unieke concept voor het nieuwe reglement, maar het was niet het enige team met varianten. Na verloop van tijd begonnen de auto's steeds meer op elkaar te lijken, waarbij het winnende ontwerp van Red Bull naar voren kwam als de te volgen blauwdruk.

Wolff suggereerde toen dat Mercedes een 'conventionele' benadering zou volgen met hun ontwerp voor 2024, maar zei wel dat ze hun eigen 'interessante details' zouden hebben. “We waren stoutmoedig en moedig om met zo'n auto de weg op te gaan", vertelde hij tijdens de Autosport Awards.

"Dat was een concept dat niemand eerder had gehad en het werkte niet. Zo simpel is het. Het is natuurkunde en geen mystiek. De auto van volgend jaar zal meer conventioneel zijn in wat je zou verwachten van een Formule 1-auto, maar er zijn een paar interessante details die we nog niet op andere auto's hebben gezien."

De prijsuitreiking was voor sommigen een kans om terug te kijken op een succesvol jaar, maar mensen als Wolff keken liever vooruit. "Elk jaar dat niet makkelijk is, is onderdeel van een leercurve die je daarna beter maakt", zei de Mercedes-baas. "Ik had graag gewild dat we mee hadden gedaan om het wereldkampioenschap, maar dat was niet het geval. We kijken uit naar volgend jaar.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS