Formule 1

Toto Wolff geeft toe dat Mercedes grote gok waagt met compleet nieuwe W15

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 december 2023 07:05

Toto Wolff heeft toegegeven dat Mercedes 'het fout kan doen' nu ze een totale revisie van hun auto plannen. Mercedes ging terug naar de tekentafel nadat de W14 net zo problematisch bleek te zijn als zijn voorganger en het team zal nu de winter besteden aan het bouwen van een compleet nieuwe auto voor 2024.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Maar Wolff heeft toegegeven dat ondanks het succes dat uit hun fabriek in Brackley is gekomen, er geen garantie is dat ze het goed zullen doen. Na twee jaar in het slop te hebben gezeten, hoopt Mercedes dat de W15 de auto zal zijn die hen terug naar voren zal stuwen.

Maar dat is geen gemakkelijke taak. De dominantie van Red Bull en Max Verstappen in 2023 betekende dat ze hun focus al vroeg konden verleggen naar 2024 en omdat ze al een voorsprong hadden, moet Mercedes veel terrein goed maken. Wolff zegt vervolgens dat Mercedes opnieuw zal beginnen als het aankomt op het ontwerp, maar hij waarschuwt dat ze het verkeerd kunnen doen.

"We veranderen het concept", vertelde hij de media in Abu Dhabi. "We stappen volledig af van hoe we het chassis, de gewichtsverdeling en de luchtstroom hebben ontworpen. Bijna elk onderdeel wordt veranderd, want alleen zo hebben we een kans. We kunnen het ook verkeerd doen. Dus tussen niet winnen, anderen voorbijstreven en een grote stap maken en vooraan meedoen, is alles mogelijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS