Formule 1

Toto Wolff geeft toe: "Red Bull verslaan onder de huidige reglementen is tegen de verwachtingen, maar..."

Uitgegeven door Bart • 4 december 2023 13:40

Toto Wolff en Mercedes kiezen deze winter voor een het ontwerpen van een compleet nieuwe auto. Delen van de W14 worden wel meegenomen, maar om weer mee te doen om de titel moet het over een andere boeg gegooid worden. Het gat naar Red Bull en Max Verstappen is simpelweg te groot om dat met een doorontwikkeling van de huidige auto op te lossen.

Toto Wolff Christian Horner


In Abu Dhabi stelde Mercedes wel de tweede plaats bij de constructeurs veilig. Na een spannende strijd hield het Ferrari achter zich. "Als je P2 wint, wordt je er nogmaals aan herinnerd dat je P1 verloren hebt", zegt Wolff op de website van de F1. "Deze moeten we op de kin nemen en we moeten nederig zijn. Om Red Bull in te halen, moeten we de Mount Everest beklimmen. Ik twijfel er niet aan dat McLaren er komend jaar bij zal zitten en misschien Aston Martin of een ander team ook, dus we moeten alle zeilen bijzetten in Brixworth en Brackley."

Voor het seizoen 2024 kiest Mercedes voor een drastische verandering. "Red Bull begon dit tijdperk in 2022 met een grote voorsprong en die hebben ze dit jaar vastgehouden. Daar moet je veel respect voor hebben. Op het gebied van engineering, maar ook hebben we veel respect voor de coureur."

"Red Bull verslaan onder de huidige reglementen is tegen de verwachtingen, maar aan de andere kant hebben we gezien dat McLaren een seconde per ronde kan winnen met een update. AlphaTauri kwam tegen het einde van het seizoen ook sterk opzetten. En Aston Martin deed het afgelopen winter. Er is een mogelijkheid om ineens veel in performance te winnen. Onze auto zal nooit goed genoeg zijn om voor het kampioenschap te vechten en daarom gaan we terug naar de tekentafel om met iets nieuws te komen. Maar dan moeten we wel over de Mount Everest."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS