Formule 1

Toto Wolff geeft tekst en uitleg uit waarom Mercedes George Russell twee keer liet pitten en zo achter Lewis Hamilton eindigde

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 mei 2024 16:45

Toto Wolff heeft uitgelegd waarom George Russell voor de tweede keer pitte op Imola en uiteindelijk finishte achter teamgenoot bij Mercedes, Lewis Hamilton.

George Russell Mercedes Grand Prix F1


Russell had het grootste deel van de Grand Prix van Emilia Romagna voor Hamilton gereden. Toch pitte hij een tweede keer terwijl Hamilton en het grootste deel van de grid een éénstopstrategie bleven volgen, waardoor Russell de race als zevende eindigde, één plaats achter de zevenvoudig wereldkampioen F1.

Hoewel Russell een aanzienlijk deel van de tijd die hij in de pitstraat verloor, kon goedmaken, onthulde Wolff dat de slijtageprognoses van Mercedes ervoor hadden gezorgd dat Russell de geblokte vlag niet kon halen met de set banden die hij had.

Terwijl Sergio Pérez van Red Bull zich door het veld probeerde op te werken, zag Mercedes een kans om Russell voor Pérez te houden en het bonuspunt voor de snelste ronde te verdienen. Toto Wolff gaf toe dat de zesde en zevende plaats resultaten zijn waar het team 'gefrustreerd' over is, maar het wil zijn auto blijven verbeteren.

"Je kunt het niet zien voor wat betreft het resultaat, maar we hebben dit weekend een kleine stap voorwaarts gezet”, zei Wolff. "Onze naaste concurrenten hebben dat de laatste tijd ook gedaan, maar wij hebben het gat naar voren een beetje gedicht. We hebben nog veel werk te doen en we zijn allemaal gefrustreerd over het feit dat we als P6 en P7 zijn geëindigd. Er staat ons nog meer te wachten, maar het gaat erom dat we steeds meer vooruitgang boeken. Die moeten we blijven leveren als we in de strijd willen komen met de drie teams voor ons", daarmee doelend op de renstallen van Red Bull, Ferrari en McLaren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS