Formule 1

Toto Wolff geeft schoorvoetend toe: "De Mercedes W15 is niet goed genoeg, maar er komt in Miami wel iets aan"

Uitgegeven door Bart • 22 april 2024 10:01

Mercedes-teambaas Toto Wolff rekent opnieuw op een extreem zwaar jaar voor zijn team. In China kwamen George Russell en Lewis Hamilton niet verder dan de zesde en negende positie. Mercedes bleef mijlenver verwijderd van Max Verstappen en Red Bull, maar ook McLaren en Ferrari waren fors sneller.

Toto Wolff


"We zijn gewoon niet goed genoeg", zei Wolff voor de camera van Sky Sports F1. "We hebben de coureurs vandaag niet in de juiste positie gebracht. Overall gezien was het niet goed genoeg. We kwamen gewoon snelheid tekort."

Eerder noemde Wolff de W15 nog een 'oké auto', maar komt daarop terug. "Nee, het is zelfs geen oké auto. We zien wat er fout is. We hebben voor een agressieve aanpak gekozen, maar dat is anders dan wat er aan deze auto moet gebeuren. Lewis koos voor een agressieve aanpak, maar dat was een stap te ver."

Wolff heeft lichte hoop op de upgrades die eraan zitten te komen. "We zullen van ver moeten komen. Er komt in Miami wel iets aan en dat ziet eruit als een goede stap. Laten we afwachten wat het ons brengt. Hopelijk maakt het ons sneller."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS