Formule 1

Toto Wolff geeft grote update over relatie Max Verstappen nu geruchten over Mercedes de ronde doen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 maart 2024 11:36

Terwijl de littekens van 2021 werden benadrukt als een potentieel onoverbrugbare barrière voor Max Verstappen bij Mercedes, benadrukt teambaas Toto Wolff dat ze het hebben uitgepraat en verder zijn gegaan.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Mercedes heeft een grote vacature te vervullen in hun line-up voor 2025, aangezien hun zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton naar Ferrari vertrekt. Wolff maakt er geen geheim van dat hij drievoudig wereldkampioen Verstappen als Hamiltons vervanger wil.

Verstappen is uitgegroeid tot de dominante kracht in de Formule 1 sinds zijn eerste titelzege in 2021, waarmee een einde kwam aan een gespannen en soms felle rivaliteit tussen het Mercedes- en Red Bull-kamp. Max' vader Jos suggereerde zelfs dat de relatie tussen de Verstappens en Wolff onherstelbare schade had opgelopen.

Wolff zegt echter dat dit niet het geval is. Hij beweert dat hij sindsdien met Max en Jos heeft gesproken, dat hij zijn eigen ‘fouten’ tijdens die rivaliteit heeft toegegeven en dat ze zijn overeengekomen om het verleden te laten rusten, waardoor een mogelijk groot obstakel voor een Verstappen-Mercedes-unie uit de weg is geruimd.

"Max, Jos en ik hebben erover gesproken en alles is gezegd", vertelde Wolff aan de Mirror. “We hebben altijd respect voor elkaar gehad en Jos en ik hebben ook dezelfde soort humor. Ik denk dat het belangrijkste is dat we allebei niet van bullshit houden. Jos weet meer over racen dan ik, en wat dacht je van Max? Misschien weet ik iets meer over het runnen van een organisatie. Het is jammer dat er momenten van rivaliteit waren, maar misschien hadden zij ook zo gehandeld als ze in mijn positie zaten en ik zal altijd mijn eigen coureur verdedigen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS