Formule 1

Toto Wolff en Christian Horner zetten in Abu Dhabi hun rivaliteit even opzij: "Het was een uitzonderlijk seizoen!"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 december 2023 09:02

Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi gingen Christian Horner en Toto Wolff samen op de foto. Het iconische duo zette hun rivaliteit even opzij om elkaar te omarmen na een zeer lang en intensief seizoen voor beide teams. Natuurlijk was het een aanzienlijk beter seizoen voor Red Bull, dat elke race won, behalve de Grand Prix van Singapore. Toto Wolff schroomde niet om Red Bull te feliciteren met hun “uitzonderlijke seizoen” en wees erop dat ze “veel records” hadden vernietigd.

Toto_Wolff_en_Christian_HornerToto en Wolff en Christian Horner

Max Verstappen was verantwoordelijk voor 19 van de 21 overwinningen van het team, terwijl hij voor de derde keer op rij het rijderskampioenschap pakte. De drievoudig wereldkampioen was het hele jaar een klasse apart en verbrak talloze records. Hoewel Verstappen uitzonderlijk is geweest, mag de RB19 niet vergeten worden. De auto van Red Bull uit 2023 zal de boeken ingaan als één van de beste in de geschiedenis van de Formule 1, waarbij Horner bevestigde dat de RB19 een auto is voor de ‘geschiedenisboeken’. En behalve het ontwerp van de geniale Adrian Newey, vergat Horner niet om alle mensen te bedanken die het succes mogelijk maakten: “Wat een jaar, vooral alle mannen en vrouwen achter de schermen, terug in de fabriek, in het hele bedrijf, van het cateringpersoneel tot aan de chauffeurs van de trucks en bestelwagens, van de receptionisten, de ontwerpers, tot aan alle productiemedewerkers.”

2023 was geen geweldig jaar voor Mercedes, ondanks het feit dat ze Ferrari in de laatste Grand Prix van 2023 versloegen in hun strijd om de tweede plaats in de eindrangschikking bij de constructeurs. Maar Toto Wolff zei wèl over 2023: “Het was een uitzonderlijk seizoen, ze hebben veel records gebroken, wat getuigt van een geweldige coureur en het technische team dat Red Bull heet. Top!”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS