Formule 1

Toto Wolff: "We moeten voorzichtig zijn met onze voorspellingen voor Singapore"

Uitgegeven door Peter Vader • 15 september 2023 13:11

Optimisme is goed, realiteitszin is beter. Toto Wolff waarschuwde dat Mercedes komend weekend weliswaar goed zou kunnen presteren tijdens de Grand Prix van Singapore, maar dat het team moet oppassen niet te optimistisch te zijn met zijn voorspellingen. Mercedes had een zwaar weekend in Monza, waarbij hun W14 niet genoot van de rechte stukken van de klassieke Italiaanse Formule 1-locatie, aangezien Lewis Hamilton en George Russell de race respectievelijk als vijfde en zesde eindigden.

Mercedes_George_Russell

Kans op betere prestaties
Maar de achtvoudig F1-constructeurskampioenen koesteren hun kansen op een beter resultaat dit weekend in Singapore. Een circuit dat meer downforce vereist, wat betekent dat de W14 zich voor de verandering misschien wel goed zou gedragen. Mercedes-technisch directeur Andrew Shovlin zei, geciteerd door Sky Sports F1: “Er is een reden om te denken dat de auto beter zal werken en dat is omdat Singapore een circuit met maximale downforce is. Onze prestaties op de circuits met veel downforce waren veelbelovend, zoals we in Barcelona, Boedapest en zelfs Zandvoort zagen. De auto werkte goed, en we hebben behoorlijk sterke prestaties geleverd”, voegde hij eraan toe. “We hopen daar wat sneller te kunnen zijn en terug te keren naar een positie waar we kunnen strijden voor podiumplaatsen.

Lay-out wijzigingen
“Het Singapore-circuit brengt echter een aantal behoorlijk unieke uitdagingen met zich mee en ze hebben dit jaar ook enkele lay-outwijzigingen doorgevoerd. Er is een reeks van vier bochten aan het einde van de ronde, die zijn verwijderd op de plaats waar de baan vroeger onder een tribune door een tunnel liep”, merkte Shovlin op.

Bandenmanagement bepalend
“Dat is nu voorbij, dus we hebben een langer recht stuk, wat de werking van de banden een beetje zal veranderen. Er is daar iets minder energie, maar het is ook een schurend asfalt. We hebben de drie zachtste compounds, dus het is een behoorlijk zware race voor de banden en het is ook een hobbelig stratencircuit. Bovendien wordt de race ‘s nachts verreden. Er zijn genoeg uitdagingen die we moeten proberen aan te pakken, maar we gaan er optimistisch naar toe om te vechten voor een sterke prestatie”, besluit Andrew Shovlin.

Mercedes_Lewis_HamiltonBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS