Formule 1

Toto Wolff: "Het is een verademing om eens een andere winnaar te hebben"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 september 2023 04:27

De Red Bull-hegemonie werd afgelopen zondag bruut afgebroken. Heel vervelend voor Red Bull, voor anderen was het verfrissend. Mercedes-baas Toto Wolff gaf toe dat het een verademing was om een andere winnaar te hebben in de Grand Prix van Singapore, een podium zonder Red Bulls. De Formule 1 vond zondag frisse lucht in de hitte en vochtigheid van Singapore, maar de Japanse Grand Prix van komend weekend zou een realiteitscheck kunnen zijn voor degenen die het einde vieren van de recordreeks van Red Bull. Tot aan Singapore had Red Bull dit seizoen alle veertien races gewonnen, waarbij de weggelopen leider Max Verstappen op jacht was naar zijn elfde overwinning op rij.

Lewis Hamilton feliciteert Carlos Sainz GP Singapore 2023
Lewis Hamilton feliciteert Carlos Sainz


Een 'Red Bull-vrij' podium
Deze keer stond er geen Red Bull in de top 10 op de startgrid en was er aan het eind van de race een ‘Red Bull-vrij’ podium, terwijl Ferrari's Carlos Sainz McLaren's Lando Norris en Mercedes' Lewis Hamilton tegenhielden. Singapore is een beetje een uitschieter en Red Bull zal naar verwachting best weer terugveren op Suzuka, waar ze vorig jaar met een één-tweetje wonnen en ze ook hun F1-constructeurskampioenschap kunnen behouden.

"Red Bull zal domineren in Japan"
“Ik zou me niet te veel laten meeslepen, ik denk dat Red Bull altijd de belangrijkste te verslaan jongens zijn en ik denk dat ze in Japan terug zullen zijn naar waar ze voorheen ook stonden”, aldus Charles Leclerc van Ferrari. “Ik verwacht dat Red Bull zal domineren in Japan”, beaamde Fernando Alonso van Aston Martin. “Singapore was in het verleden ook niet goed voor Mercedes, toen ze het kampioenschap domineerden, dus het is een heel bijzonder raceweekend.”

"Het is een verademing"
De rivalen genoten nog steeds van het moment, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff zei duidelijk: “Het is een verademing dat we een andere winnaar hebben, we hebben een podium zonder hen. Je moet rekening houden met de kleine positieve punten in een jaar van dominantie”, zei de Oostenrijkse Mercedes-teambaas.

Toto_Wolff F! MercedesToto Wolff: “Het is een verademing dat we een andere winnaar hebben, dat we een 'Red Bull-vrij' podium hebben"

Top 10 GP Singapore 2023
Een 'Red Bull-vrij' podium in Singapore
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS