Autosport NL • TDC

Toerwagen Diesel Cup evolueert in DPP Enduro in 2012

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 26 oktober 2011 08:26 • Print artikel

ZANDVOORT - De Toerwagen Diesel Cup houdt na vier jaar in haar huidige vorm op met bestaan. De diesel-aangedreven bolides van dit jaar hoeven echter niet in de schuur gestald te worden want er wordt een nieuw kampioenschap opgericht waar zij in terecht kunnen. Onder de naam DPP Enduro krijgen solorijders of equipes de kans om het met zowel diesel- als benzine-aangedreven auto’s tegen elkaar opnemen in drie divisies.

Simon Gras is samen met Geert Smeijsters één van de vaste deelnemers uit de klasse. Afgelopen seizoen hebben zij een nieuwe SEAT León ingezet, die zij in de loop van het jaar steeds verder hebben ontwikkeld. “We vinden het jammer van de Toerwagen Diesel Cup verdwijnt, want we hadden het erg naar ons zin”, vertelt Gras. “Wat we volgend jaar gaan doen weten we nog niet, maar het kampioenschap ziet er veelbelovend uit. We willen in ieder geval veel rijden. Maar sowieso kunnen we er een paar races uitpikken om te kijken hoe het ons ligt. We willen het zeker een kans geven.” Helaas kreeg de equipe niet de mogelijkheid om het seizoen in stijl af te sluiten. Door een crash op Spa-Francorchamps een week eerder, was de auto niet op tijd klaar. “De volledige linkerkant van de auto was stuk en ook enkele technische onderdelen moesten vervangen worden. Er zat niets anders op dan als toeschouwer naar Zandvoort af te reizen.”

Kampioen Jeroen Dik houdt alle opties voor volgend seizoen open en begrijpt dat de klasse wordt opgeheven. “Het wordt steeds moeilijker om kandidaten te werven, dus dan is het tijd voor iets nieuws”, weet Dik. “Ik sta er niet negatief tegenover, want ik denk dat er door de komst van meerdere divisies ook meer animo zal zijn. En als er dan ook nog eens een leuke kalender gepresenteerd wordt, dan zie ik het zeker zitten. Misschien neem ik dan wel weer deel met de Volkswagen Golf 6 van vorig jaar, want die staat nu ongebruikt in de schuur.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS