Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Tips voor de aanschaf van een bedrijfsbus

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 mei 2022 11:35 • Print artikel

Vroeg of laat is het zover, de aanschaf van je eerste een nieuwe bedrijfswagen. Dit kan zijn omdat je simpelweg gaat uitbreiden, maar wellicht dat je er als zzp’er op ten duur gewoon aan toe bent. Wanneer je als particulier of zzp'er een bedrijfsbus wilt aanschaffen, dan is het belangrijk rekening te houden met verschillende zaken. Om je te helpen met het aanschaffen van een nieuwe of andere auto of bus, hebben we de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Tips voor de aanschaf van een bedrijfsbus

Huren
Wanneer je er 100 producten van overtuigd wilt zijn of je nieuwe auto of bedrijfsbus precies is wat je zoek, kan een bus of auto huren Amsterdam een verstandige keuze zijn. Zo kun je namelijk je bus of auto eerst een tijdje uitproberen, alvorens je deze daadwerkelijk aanschaft. Zo kan het zijn, dat je voor bepaalde werkzaamheden de beschikking moet hebben over een bepaald formaat bus. Het is dus belangrijk van te voren te weten hoe groot je bus of auto moet zijn. Ook de motorcapaciteit is van essentieel belang. Moet je nieuwe bedrijfswagen een aanhanger met zware belading kunnen trekken, dan is het wel van belang dat je bus ook daadwerkelijk beschikt over voldoende trekkracht. Heb je veel ‘klein’ gereedschap, dan kan het handig zijn je bus te laten inrichten met bijvoorbeeld hiervoor speciaal bestemde kasten. Zo kun je, wanneer je onderweg bent je gereedschap veilig en goed opbergen.

Particulier
Als zzp’er heb je de mogelijk een bus zowel zakelijk als privé aan te schaffen. Wel is het goed rekening te houden met een aantal aanvullende zaken wanneer je ervoor kiest de auto of bus privé aan te schaffen. Wanneer je kiest voor de aanschaf van een auto van 5 jaar of jonger, dan zal je rekening moeten houden met de BPM. Wel is het daartegenover zo, dat je bij een privé aanschaf doorgaans maandelijks lagere motorrijtuigenbelasting betaald. Kies je voor zakelijk, dan mag je slechts 500 kilometer privé rijden. Je dient dan een kilometeradministratie bij te houden, zodat je kunt aantonen dat je recht hebt op vrijstelling van de bijtelling. Ga je op vakantie, dan is een auto huren Alicante airport een verstandige keuze. Zo kun je namelijk zorgeloos met het vliegtuig op vakantie en staat er een auto op het vliegveld voor je klaar.

Verzekering
Een ander belangrijk punt in de keuze tussen het aanschaffen van een bedrijfsbus privé of zakelijk is de verzekering. Doordat je met een zakelijke auto doorgaans meer kilometers maakt en vaak door meerdere bestuurders wordt gebruikt, is de verzekering vaak wat hoger. Maak dus voor jezelf de afweging of een bedrijfsbus daadwerkelijk noodzakelijk is. Heb je af en toe een klus, waarbij een grote bus of auto nodig is, dan is het verstandiger om er één te huren. Je kunt eenvoudig online een auto huren Rotterdam. Deze auto of bus kun je voor meerdere dagen huren en wanneer je klus klaar is, lever je hem gemakkelijk weer in. Zo hoef je niet zelf een enorme uitgave te doen, maar kun je er gemakkelijk één huren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS