Dakar

Tim en Tom Coronel met een bijna nieuwe auto...

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 januari 2024 06:02

De eerste week van de Dakar Rally zit erop en het was een zware rally tot op heden. Na zes etappes staan Tim en Tom Coronel 25e in het algemeen klassement, in de tweede week willen zij deze stijgende lijn voortzetten. Vandaag wordt er door de monteurs van het Coronel Dakar Team hard gewerkt om de Century CR6 klaar te maken voor de tweede week.

Rustdag voor Tim en Tom terwijl de monteurs hard werk

De auto was vanochtend vroeg in het bivak en de monteurs gingen meteen aan de gang. “De jongens kijken alles na en er wordt veel preventief vervangen,” vertelt Tim. “De auto was vanochtend om 5 uur in het bivak, dus het was alweer even geleden dat de jongens de auto hadden gezien. Maar ze zijn alweer hard aan het werk.”

Zo wordt de Century volledig opgefrist. “De versnellingsbak, koppeling, aandrijfassen, wielophanging, remmen, schokbrekers en noem het allemaal maar op wordt nagekeken en vervangen. We rijden dus maandag met bijna een nieuwe auto weg uit het bivak.”

Rustdag voor Tim en Tom terwijl de monteurs hard werk

Naast het werk van de monteurs is er tijd voor ontspanning Tim en Tom. “We hebben allebei een lunchafspraak met andere rijders, zo mag Tim bij het Rebellion gaan borrelen en mag ik naar het huis van Al Rajhi,” vertelt Tom. “Dit zijn altijd leuke momenten waar je gezellig kunt praten over de rally, zonder de stress daarvan.”

Morgen gaat de Dakar Rally weer verder met de 7e etappe, deze gaat van Riyadh naar Al Duwadimi. De proef van 483 kilometer start in een doolhof van canyons waar de navigatie belangrijk is en sluit af met een intense duinensectie.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS