Karting • Belgisch Kampioenschap

Thomas Strauven geeft staaltje regen rijden ten beste in Genk: "Dat het zo goed zou gaan, had ik echt niet verwacht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 maart 2020 10:48 • Print artikel

GENK – Met een magistrale overwinning in de kletsnatte tweede finale denderde Thomas Strauven zondag in Genk naar de tweede plaats overall tijdens de BNL Kick-Off. De elfjarige karttopper uit Houthalen-Helchteren kende zo een uitstekende seizoensstart in de Rotax Max Minimax-klasse. Hij liet daarmee zien ook dit jaar een rijder te zijn om rekening mee te houden.

Thomas Strauven

“Ja, ik ben wel blij”, was de logische reactie van Thomas na afloop van de tweede finale. In de regen had hij overtuigend bewezen dat hij ook in natte omstandigheden serieus snel is. Met een voorsprong van maar liefst acht seconden kwam hij zondagmiddag als eerste over de finish. Het had hem, zo moest hij bekennen, wel een beetje verbaasd.

“Vrijdag tijdens de training ging het rijden in de regen niet echt lekker”, zei het talent van topteam Dames Racing. “Toen het later droog was, ging het veel fijner.” In de eerste finale startte hij op de tweede plaats, maar helaas had Thomas een slechte start. Daardoor eindigde hij uiteindelijk als vijfde. “Daar was ik niet tevreden mee. Nu ben ik wel supertevreden.”

Want de tweede finale won hij dus. De manier waarop zorgde voor veel zelfvertrouwen bij het Belgische talent, die op de vijfde plaats was gestart. “Maar ik lag na de eerste bocht al eerste. Ik had voor de start verwacht dat Kasper (Schormans, red.) mij ging inhalen. Ik dacht: ik ga gewoon mijn best doen. Maar dat het zo goed zou gaan, had ik echt niet verwacht.”

Thomas Strauven

Wel had hij nog hevige concurrentie te duchten van Mitchell van Dijk, die op een gegeven moment nadrukkelijk bij Thomas aandrong. “We waren even snel. Toen ik achteromkeek, zag ik hem echt pushen. Ik dacht: hij gaat me voorbijsteken.” Zover kwam het evenwel niet. “Mijn mechanieker Max Timmermans had me verteld dat ik een bepaalde bocht wat meer naar buiten moest sturen en dat werkte. Ik bleef aan kop.”

De overwinning was helaas net niet genoeg om het dagklassement nog te winnen, maar Thomas had laten zien dat hij in een uitstekende vorm verkeert. Komend seizoen hoopt hij dat in tal van kampioenschappen te kunnen laten zien.

Hij staat in ieder geval aan de start tijdens de eerste race van het BNL-kampioenschap en verder gaat hij sowieso de Rotax Max Euro Series rijden en het EK X30 in de Mini Parilla-klasse. “Het wordt een mooi seizoen, denk ik. Ik heb er heel veel zin in!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS