Formule 1

Terneergeslagen George Russell na mislukte éénstopper: "Je geeft 48 ronden alles"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2023 13:16

SUZUKA – George Russell zegt dat de éénstop strategie die Mercedes tijdens de Grand Prix van Japan succesvol poogde te maken, niet goed uitpakte. Hij kwam na een intens gevecht met teamgenoot Lewis Hamilton als zevende over de eindstreep.

George Russell Japan

Bij Sky Sports F1 ging de Britse Mercedes-coureur in op de strategie die zijn team probeerde: "Je geeft 48 ronden lang echt alles. Het was een niet optimale strategie die we probeerden te laten werken, de radio is een beetje een uitlaatklep om wat frustratie kwijt te raken. Inhalen was lastig, kijk maar naar Piastri die het ook niet voor elkaar kreeg met een snellere auto en versere banden."

Red Bull hengelde de constructeurstitel binnen en ook het coureurskampioenschap lijkt zo goed als binnen voor Max Verstappen. Russell hoopt dat zijn team het volgend seizoen beter voor elkaar heeft: "Voor mij is het coureurskampioenschap natuurlijk afgelopen, het is een ramp seizoen wat dat betreft, zoveel gemiste kansen. Lewis zit duidelijk in een hele goede positie en vecht voor P3. We blijven gewoon werken."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS