Formule 1

Teleurgestelde' Martin Brundle haalt uit naar Max Verstappen: "Ik was negatief verrast"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 november 2023 06:09

LAS VEGAS - Sky F1-expert Martin Brundle was 'teleurgesteld' dat Max Verstappen zo kritisch was over de Grand Prix van Las Vegas en zei dat de Nederlander zijn mond moet houden als hij er zo over denkt.

Max Verstappen F1


De Formule 1 heeft de glitter en glamour omarmd voor de eerste Grand Prix van Las Vegas, maar als er één coureur is die terugdeinst voor zo'n omgeving, dan is dat Max Verstappen wel.

De drievoudig wereldkampioen heeft er geen geheim van gemaakt dat hij een hekel heeft aan alle extracurriculaire activiteiten terwijl hij zich concentreert op de racekant.

De openingsceremonie van de GP van Las Vegas viel niet in goede aarde bij Verstappen, die zei dat coureurs 'eruit zagen als een clown', terwijl hij ook beweerde dat het evenement slechts 1% sport en 99% show is.

Zulke opmerkingen vielen niet in goede aarde bij Brundle, die Verstappen aanraadde 'helemaal niets te zeggen'. "Ik was daar een beetje teleurgesteld over, want op een podium staan en naar voren komen en zwaaien, door fans te worden geadoreerd, is toch niet de slechtste baan ter wereld?"

"Zo moeilijk is het niet. Je werkt niet in ploegendienst of in een mijn of zo. Dus ik begrijp niet waarom hij er zo negatief over denkt. Gek genoeg zat ik na afloop met een paar vrienden een biertje te drinken in het Bellagio Hotel en voordat ik die opmerkingen hoorde, zei ik: 'Ik ben zo jaloers op deze coureurs, ze krijgen zo'n platform en zo'n eer. Wat een geweldige ervaring moet het zijn om nu een Grand Prix-coureur te zijn, met dit soort faciliteiten'. En toen las ik dat, dus ik was negatief verrast."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS