Formule 1

Ted Kravitz werpt nog meer vragen op over de innovatieve oplossingen van Red Bull's RB20

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 februari 2024 12:01

F1-commentator Ted Kravitz zegt dat de carrosserie van de RB20 het verschil niet maakt; het zijn de neus en de voorvleugel die hem zouden verbazen als de auto volgende week tijdens de race in Bahrein wordt gebruikt. Red Bull trok de aandacht van de F1-paddock toen het de RB20 onthulde, met een paar onderdelen in de stijl van Mercedes.

Red Bull RB20


De nieuwe auto wijkt af van de ontwerpfilosofie van hun dominante RB19 en heeft Mercedes-achtige inlaten aan de zijkant en de gulleys op de motorkap van de W14. Sky Sports-analist Bernie Collins vroeg zich af of dat de auto zou zijn die woensdagochtend in Bahrein de baan op ging.

"Misschien hebben de jaren in de F1 me achterdochtig gemaakt", zei ze in de nieuwste Sky F1 podcast, "dus laten we eens kijken naar de auto die op dag één in Bahrein naar buiten rolt, want ik weet niet zeker of het die auto gaat worden. Dit kan gewoon een grapje zijn."

Maar het was wel de auto waar kenners de innovatie van Red Bull toejuichten. Terwijl Collins vraagtekens zette bij de carrosserie, is het voor Kravitz de voorvleugel die hem interesseert. Tijdens de presentatie van de RB20 bij de launch had het laatste deel van de neuskegel een extra strip aan het einde, op zijn plaats gehouden door vier schroeven. Er werd gespeculeerd dat het ballast was of gewoon een toevoeging voor de auto op launchspecificatie. Kravitz dacht dat het zou verdwijnen. Maar dat gebeurde niet.

Wijzend naar een vleugel die in de pitstraat lag te wachten om op de RB20 van Verstappen te worden geschroefd, zei de Sky-verslaggever in de pitstraat: "Net onder die sticker met Red Bull Racing (op de neus) verwachtte iedereen dat dat paneel van koolstofvezel een truc zou zijn en verwijderd zou worden."

"En dat er gewoon een verbinding zou zijn tussen de neus en dat tweede hoofdvlak op de voorvleugel. Nou, niet dus. Maar dat betekent niet dat hij er niet is, ze hebben ons alleen niet laten zien hoe de echte neus eruitziet. Als de echte neus er zo uitziet als we over een week de race ingaan, zou ik verrast zijn, maar niets is onmogelijk."Max Verstappen


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS