Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 2

Teambaas van Richard Verschoor: "De resultaten weerspiegelen echter niet ons potentieel"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 11 maart 2024 15:45

De Feature Race sloot de tweede ronde van het 2024 FIA Formule 2-kampioenschap af op het zonnige en winderige F1-circuit van Jeddah, dat voor de twee Trident Motorsport-coureurs Richard Verschoor en Roman Staněk een heel andere afloop had dan vrijdag. Staněk, die vanaf P11 op de grid startte, werd bij het uitkomen van de eerste bocht geblokkeerd door een spinnende auto en kon het contact niet meer ontwijken. De 20-jarige Tsjechische coureur moest al een paar honderd meter na de start opgeven. Richard Verschoor, die na zijn Sprint Race-zege werd gediskwalificeerd vanwege een afwijkende gasklep-mapping, eindigde als achtste en scoorde de eerste punten voor Trident.

Trident 2024 FIA Formule 2-kampioenschap

Verschoor startte goed vanaf P8 op de grid. De 23-jarige Nederlander keerde na zes ronden terug naar de pitstraat om Prime-banden te monteren, waarmee hij de race uitreed. Tijdens de bandenwissel verloor Verschoor, als gevolg van verwarring in de pitstraat en het verkeer, kostbare seconden en toen zijn belangrijkste rivalen de verplichte stop hadden gemaakt, bevond hij zich buiten de top 10.

Vanaf dat moment vocht Verschoor zich dankzij een solide racetempo en een aantal goede inhaalacties terug naar P8, wat Trident Motorsport zijn eerste punten van het seizoen opleverde. Nu neemt het kampioenschap een korte pauze. De volgende ronde van het seizoen staat gepland op 22 en 23 maart in Melbourne.

Giacomo Ricci, Team Manager, Feature Race Quote: "We hebben de eerste vier punten van ons seizoen verzameld dankzij Verschoor's achtste plaats in de Feature Race. We zijn blij dat we ons klassement hebben verbeterd. De resultaten weerspiegelen echter niet ons potentieel en stellen ons niet helemaal tevreden. De Nederlandse coureur verloor tijd door verkeer in de pitstraat bij zijn pitstop, maar wist zich te herstellen met een overtuigend laatste deel van de race met goede inhaalacties en wist de puntenzone veilig te stellen. Helaas was Staněk betrokken bij een botsing in de openingsbocht waarbij zijn auto onherstelbaar beschadigd raakte."