Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

TeamNL-talent Daan Pijl veranderde zijn naam in Daan Arrow en werkt aan zijn toekomst

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 april 2023 03:06

De Amsterdamse autocoureur en Instagram-sensatie Daan Pijl heeft een druk jaar voor de boeg. De coureur van TeamNL rijdt dit jaar meerdere kampioenschappen. Het hoofdprogramma bestaat uit het International GT Open, waarin hij samen racet met teamgenoot Pietro Perolini voor team Oregon in de #19 Lamborghini. Daarnaast racet hij samen met Abbie Eaton in de Lamborghini Super Trofeo. De pijlsnelle negentienjarige coureur veranderde onlangs zelfs zijn naam in: Daan Arrow!

Daan Pijl veranderde zijn naam in Daan Arrow


Hij rijdt dit jaar geen enkele wedstrijd in Nederland. In het buitenland is de achternaam ‘Pijl’ een best moeilijke naam om uit te spreken. Vanaf dit jaar gaat hij dus verder onder de naam Daan Arrow, dus Pijl in het Engels. Dit doet Daan niet alleen omdat het beter is voor zijn naamsbekendheid, maar hij gaat een heel merk om zijn naam heen bouwen. Het merk gaat de naam D.Arrow dragen. Arrow heeft zijn naam op zijn racelicentie en sociale kanalen laten veranderen om een internationaler publiek te krijgen. Er liggen zelfs plannen om vanaf 2024 merchandise uit te brengen.

Inmiddels heeft Daan al ruim 280 duizend volgers op zijn Instagram: “Ik krijg de kans met heel veel circuitactiviteiten die ik doe om in bijzondere auto's te rijden. Ik mag vaak ook met mijn GoPro beelden schieten. Ik probeer dat zo slim mogelijk te delen met de buitenwereld. Het zijn unieke kansen die ik krijg en ik heb nu een paar filmpjes die hebben boven de tien miljoen weergaven. De afgelopen maanden heb ik vijftig miljoen interacties gehad. Ik denk meer dan 1000 dm's van diverse mensen. Ik ben in contact gekomen met hele grote namen binnen de sport. Ik word uitgenodigd door autobouwers en circuitbouwers of ik dingen wil testen, wil openen en ga zo maar door.”

Daan scheurt over het asfalt in Porsches, Lamborghinis, Ferrari’s en dikke Mercedes-bolides. Onlangs had hij een hele vette klus waar hij van moet glimlachen als hij er over spreekt: “Ik had mijn eerste klus als precisierijder. Onder politiebegeleiding met een camera-auto mocht ik driftend door de stad van Warschau.”

Lamborghini


“Ik heb dit jaar een heel druk programma. Ik race meer dan één programma. Het programma waar alle moeite, energie en tijd in gaat om voor mezelf carrière op te bouwen is het International GT Open. Dat ga ik doen bij Lamborghini. Ik rij samen met Pietro Perolini voor team Oregon in de #19 Lamborghini”, vertelt hij vol trots.

Arrow is niet zonder reden bij dit kampioenschap terecht gekomen. Zijn droom is namelijk om te rijden in het FIA WEC of IMSA-kampioenschap. Net als in het GT Open wordt hier gereden op Michelin-banden. Vanaf 2024 mogen GT3-auto’s in deze kampioenschappen rijden en vervangen ze de GTE-bolides. Hij droomt er van om de grootste endurance wedstrijden ter wereld op zijn naam te schrijven: “Dan denk ik aan Le Mans, Spa, Daytona, Nürburgring, Bathurst en Sebring.”

Daarnaast gaat de Nederlander samen met Abbie Eaton strijden in de Lamborghini Super Trofeo, dat doet hij bij Team Bonaldi. Daar blijft het niet bij. Daan rijdt ook vier gastraces in het Tsjechisch GT3-kampioenschap, twee ronden in het Spaanse en Italiaanse GT3-kampioenschappen.

Het is een flink programma wat Arrow rijdt. Hij is bijna 25 weekenden weg, daarvan vallen er ongeveer twintig tussen 1 mei en 1 november. Bijna iedere week zit hij wel in een auto, maar last van heimwee heeft hij niet: “Ik heb het juist andersom, als ik echt lang thuis ben, dan denk ik van 'goh, wanneer mag ik weer weg? Wanneer gaat dat weer beginnen?' Ik ben een 'race-zigeuner', die het liefst uit zijn koffer leeft en alleen maar wil racen! Ik zou niks anders willen. Ik pak mijn rust tussendoor, het reizen is best wel normaal geworden en ik weet hoe ik die tijd optimaal kan benutten. Maar het zijn wel hele lange, volle dagen. Ik kan niet zeggen dat ik acht uur per dag werk, want het zijn er gewoon zestien en iedere dag weer. Maar het gaat heel erg lekker. Tussendoor zorg ik dat ik mijn rust kan pakken. Maar ik probeer vooral te genieten van alle weekenden die ik rij.”

“Dat kan ik doen door de energie die ik er zelf in stop. Ik ben er fulltime mee bezig en niks daarbuiten. De opdracht is om daarbij nog een sociaal leven in de lucht te houden. Dat is echt een prioriteit van mij. Daar word ik ook heel hard door uitgedaagd door de sponsoren van mij. Waar ik ook nog eens moet benadrukken dat ik steeds meer ruimte krijg om de doelen te behalen die ik wil halen. Dat is zowel hoe ze mij financieel ondersteunen en ook mentaal ondersteunen. Ze weten allemaal wie ze zijn en daar wil ik ze heel erg voor bedanken. Het zijn een groepje van 25 man bij elkaar die dit allemaal realiseren. Dat is een heel touw groepje die mij op verschillende manieren ondersteunt. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Arrow is onderdeel van TeamNL van de KNAF. Enkele jonge veelbelovende autocoureurs worden door de KNAF optimaal ondersteund: “Het is heel mooi wat we doen bij de KNAF. We hebben Niek Nijboer en hij begeleidt ons als coach. Het belangrijkste onderdeel daarvan is het groepje jongens wie we zijn. Richard Verschoor, Kas Haverkort, Mitchel van den Brink, Loek Hartog, Colin Caresani en ik. We zitten niet in elkaar als vaarwater en toch zitten we aan de top van ieders tak van sport. We zijn erg open en vertrouwd. We dagen elkaar in heel veel vlakken uit. Of dat sportief, mentaal of ondernemend is, we pushen elkaar iedere keer tot de grenzen en leren we van elkaar. Buiten dat het erg leuk is en een heel uniek groepje van gasten, worden we ook allemaal heel veel sterker.”

Daan Arrow


Daan Arrow wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door de volgende sponsoren:

Premium Classics
Matrix Media
UNIT 45
Dominion
Dacon ICT
1iAutomotive
Equip
CF Motors
PCS 313
P&L
WintelligeNT
Mielczarek Auto Serwis
MTS Staarman
Pogona
Lumyto BV
Bummel en Beuk
Carlogic - Dinitrol
TA Advocaten
Autopex
Joop en Koos
Slopsma Cars

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS