Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Team RaceArt-Kroymans overleeft kletsnat weekend op de Red Bull Ring en scoort waardevolle punten

Uitgegeven door Peter Vader • 17 mei 2023 21:02

MAASTRICHT - Team RaceArt-Kroymans doorstond tijdens de derde ronde van de Ferrari Challenge Coppa Shell uitdagende weersomstandigheden en eindigde op de Oostenrijkse Red Bull Ring in beide wedstrijden in de top vijf. Roger Grouwels keerde in Spielberg terug op een circuit waar hij in 2021 voor het laatst in actie kwam. Hij mocht zich bij rentree in Oostenrijk opmaken voor het derde weekend van het jaar in Coppa Shell. De openingsdag op vrijdag bestond uit een vol programma. Het begon met twee testsessies, waarbij de eerste werd gebruikt om meerdere nieuwe sets remblokken in te remmen. Tot slot volgde in de namiddag nog de eerste en enige vrije training van het weekend.

Team RaceArt-Kroymans Red Bull Ring foto 1

In de eerste kwalificatiesessie van het weekend, gehouden op zaterdagochtend, reed Grouwels naar een beste tijd van 1:32.100. Deze prestatie leek aanvankelijk de achtste startpositie op te leveren, maar een straf voor een concurrent betekende één plekje winst. Het team ving de eerste race van het weekend dus aan vanaf plek zeven. Een late plensbui zorgde kort voor de start voor een compleet ander wedstrijdbeeld. Nadat de race achter de safety car van start ging liet de wedstrijdleiding het veld van bijna dertig Ferrari 488 Challenge EVOs na één rondje los. Grouwels kende daarna een sterke openingsfase, waarin hij in korte tijd Christian Kinch en Manuela Gostner passeerde. Hoewel de baan in de slotminuten op begon te drogen, hield Grouwels de vijfde positie vast tot de finish.

Team RaceArt-Kroymans Red Bull Ring foto 2

De volgende ochtend bleek het weerbeeld nagenoeg ongewijzigd. Grouwels kreeg daardoor opnieuw te maken met veel nattigheid voor de tweede kwalificatiesessie. Na twee kort achtereenvolgende rode vlaggen stuurde Grouwels zijn Ferrari uiteindelijk naar de zesde positie op iets meer dan zes tienden achter polesitter Ernst Kirchmayr. Race twee begon wederom met een ronde achter de safety car. Opnieuw kende Grouwels daarna een goede opmars. Hij profiteerde van een spin van Thomas Gostner om Axel Sartingen vervolgens in bocht vier te verschalken en klom daarmee naar de vierde positie. Hij probeerde daarna nog aansluiting te vinden bij Willem van der Vorm voor de derde positie. Twee safety cars, één daarvan aan het einde van de wedstrijd, maakten een gevecht voor het podium echter onmogelijk. Grouwels kwam als vierde over de meet en scoorde daarmee zijn beste resultaat tot nu toe dit seizoen

Grouwels staat nu met 28 punten zevende in het Coppa Shell-klassement. Team RaceArt-Kroymans gaat zich nu opmaken voor de belangrijkste ronde van het seizoen. Op 7-10 juni komt het team in actie op het Circuit de la Sarthe als onderdeel van het voorprogramma van de 24 Uur van Le Mans.

Team RaceArt-Kroymans Red Bull Ring foto 3

Kalender Ferrari Challenge 2023:
24-26 mrt - Round 1 circuit Valencia, verreden
21-23 apr - Round 2 circuit Misano, verreden
12-14 mei - Round 3 circuit Spielberg, verreden
07-10 jun - Round 4 circuit Le Mans
14-16 jul - Round 5 circuit Estoril
15-17 sept - Round 6 circuit Spa-Francorchamps
25-29 okt - Finali Mondiali circuit Mugello

Team RaceArt-Kroymans Red Bull Ring foto 4

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS