Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Talent Gabriele Mini voegt zich bij Alpine Academy op de vooravond van zijn FIA F3-debuut

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 februari 2023 18:30

Gabriele Mini is het nieuwste lid van de Alpine Academy. De lijst van talenten die zich bij het programma voegen groeit gestaag en de teller staat nu op acht coureurs.

Gabriele Mini

Mini kroonde zich vorig jaar nog tot vice-kampioen in het FRECA-kampioenschap en is ��n van de grootste talenten die komend seizoen debuteert in de FIA Formule 3. Na meerdere kampioenschappen in de karting werd hij opgepikt door het management bureau van Nicholas Todt. De Fransman heeft onder andere Charles Leclerc, James Calado en Jules Bianchi ondersteund.

Op sociale media sprak de zeventienjarige coureur zich uit: "Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen en ik zal zowel op als naast de baan mijn uiterste best doen om hun kleuren te eren. Ik kijk ernaar uit om het team in Enstone te ontmoeten en te profiteren van de expertise en begeleiding van BWT Alpine. Ook All Road Management ben ik zeer dankbaar voor hun steun sinds 2019. Zonder hen zou ik niet staan waar ik nu sta."

"Ik kan niet wachten om het FIA F3-seizoen te beginnen. Mijn doel voor dit seizoen is om te blijven leren en zo snel mogelijk vooraan te vechten in een zeer competitief deelnemersveld."

Het Italiaanse toptalent rijdt nu met steun van Alpine en komt komend seizoen uit voor het team van Hitech Pulse-Eight.
Onlangs verscheen er verhaal op RaceXpress over Gabriele Mini. Wil je deze lezen? Dat kan VIA DEZE LINK.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS