Autosport NL • TDC

TDC: Ronald Morien en Dennis de Groot verliezen zicht op titel

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 13 oktober 2011 17:33 • Print artikel

SPA-FRANCORCHAMPS - Ronald Morien en Dennis de Groot moesten vanwege versnellingsbakproblemen de tweede wedstrijd van de Toewagen Diesel Cup op Spa-Francorchamps staken. Daardoor liepen zij kostbare punten mis en verloren zij het zicht op de titel. Alleen in het gunstigste scenario maakt het kampioensduo een kans om de titel te verdedigen. Dit jaar ging het bij de regerend kampioenen niet altijd voor de wind. “Het seizoen is rommelig verlopen en dat is jammer, maar we gaan onze uiterste best doen in het laatste raceweekend”, belooft Morien.

Het seizoen begon goed met een overwinning tijdens de eerste wedstrijd op Circuit Park Zandvoort. Vervolgens stond het succesvolle tweetal nog vijf maal op het podium, maar door twee nulresultaten wordt het prolongeren van de titel een moeilijk verhaal. “Helaas zijn er maar weinig echte hoogtepunten”, zegt Morien. “De organisatie heeft dit jaar veel ondernomen om alle auto’s gelijkwaardig te krijgen. Hierdoor hebben we verschillende malen de auto moeten aanpassen of hebben we extra ballast gekregen. Vooral aan dat laatste moesten we wennen omdat het rijgedrag van de auto flink werd beïnvloed.”

Ondanks alle extra uitdagingen meldde de equipe zich vaak vooraan. Toch had het nog beter gekund. “We hebben hier en daar ook zelf fouten gemaakt en ook pech gehad, zoals de haperende versnellingsbak afgelopen weekend. Daarnaast hebben we niets aan het schrapresultaat dat we eind van het seizoen mogen toepassen omdat we twee keer zijn uitgevallen”, legt Morien uit.

Hoewel de hoop op de titel op Spa-Francorchamps vervloog, hebben Morien en De Groot zich uitstekend vermaakt op het beroemde Formule 1-circuit. Voor De Groot was het zelfs de eerste keer dat hij het Belgische asfalt betrad. “Dit circuit is prachtig om op te rijden”, aldus De Groot. Wel moest hij wennen aan het gedrag van de auto en de wisselende weersomstandigheden. “Door het extra gewicht dat we moesten meenemen is het lastig om hier met de Volkswagen Golf 5 rijden. Daarnaast waren de training en kwalificatie in de regen en reed ik mijn eerste ronde op een droge baan pas in de wedstrijd. Dat was even wennen, maar het ging gelukkig best goed.”

Aanstaand weekeinde staan de Formido Finaleraces alweer op de planning. Morien: “Dan gaan we voor de laatste keer proberen om zo ver mogelijk te komen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS